Janja Garnbret

Film o Janji Garnbret na ogled od 18. januarja dalje na pretočnih platformah

Celovečerni dokumentarni film Stena – Vzpon do zlata (The Wall – Climb for Gold), ki pripoveduje zgodbo o štirih vrhunskih tekmovalkah, med njimi tudi o prvi olimpijski prvakinji športnega plezanja Janji Garnbret, na poti do olimpijskih iger v Tokiu, bo svetovnemu občinstvu od 18. januarja dalje dostopen na vseh večjih pretočnih platformah.

Preberi »

Garnbretova, Pogačar in košarkarji na vrhu v 2021

Janja Garnbret, Tadej Pogačar in slovenska moška košarkarska reprezentanca so postali najboljši športniki leta 2021. Društvo športnih novinarjev Slovenije je razglasitev opravilo nocoj v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Preberi »

Pot Janje Garnbret do olimpijskega zlata ovekovečena v filmu

Letošnjo zimo bo med občinstvo po vsem svetu prišel dokumentarni film Stena – vzpon do zlata (The Wall – Climb for Gold), v katerem spremljamo zgodbo štirih športnih plezalk – Slovenke Janje Garnbret, Britanke Shaune Coxsey, Američanke Brooke Raboutou in Japonke Miho Nonaka – med pripravami na tekmo njihovega življenja, olimpijske igre.

Preberi »

Janja Garnbret: Dala bi si kar najboljšo oceno

Za Janjo Garnbret je leto olimpijskih presežkov in osebnih mejnikov. Dvaindvajsetletnica je 6. avgusta postala prva olimpijska prvakinja športnega plezanja. Tekmovalno sezono je sklenila 4. septembra v Kranju s četrtim naslovom zmagovalke seštevka svetovnega pokala v težavnosti. “Dala bi si kar najboljšo oceno,” je dejala v pogovoru za STA.

Preberi »

Garnbretova še na pločevinki energijske pijače

Proizvajalec energijske pijače Red Bull je v sredo predstavil novo pločevinko iz serije junakov (hero can), ki jo krasi podoba najboljše plezalke na svetu, Slovenke Janje Garnbret. Ta je ob tem izrazila zadovoljstvo, da se je pridružila drugim znanim osebnostim s svojo podobo na pločevinki.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.