Janja Garnbret

Janja Garnbret in Matic Kotar zmagala v Celju

V Celju so izpeljali drugo tekmo letošnjega državnega prvenstva športnih plezalcev. V knežjem mestu so se športni plezalci in športne plezalke merili v hitrostnem plezanju v vseh kategorijah. V konkurenci članic je slavila Janja Garnbret, članica šaleškega odseka, zmagovalec med člani pa je postal Matic Kotar, član kamniškega kluba.

Preberi »
FOTO: Luka Fonda

Odličen začetek kvalifikacij za Janjo Garnbret

V Brianconu v Franciji je na sporedu prva in najverjetneje tudi edina tekma svetovnega pokala v športnem plezanju v letošnji sezoni, ki jo je zaznamoval novi koronavirus. Skozi kvalifikacije težavnosti se je prebilo šest slovenskih športnih plezalk na čelu z večkratno svetovno prvakinjo Janjo Garnbret ter dva športna plezalca.

Preberi »

Janja Garnbret: “sploh si ne upam razmišljati o tem, da OI ne bi bilo”

Aktualna trikratna svetovna prvakinja Janja Garnbret je prepričana, da je načrt Mednarodne zveze za športno plezanje, ki želi svetovni pokal nadaljevati avgusta v Brianconu, preveč optimističen. Garnbretova se skupaj s kolegi in kolegicami pripravlja, kot da sezona normalno poteka. Reprezentanti so formo pokazali v torek na treningu v Kopru.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila