Janja Garnbret

Janji Garnbret za konec sezone še zmaga v Kopru, Vita Lukan tretja

Janja Garnbret je zmagovalka tekme svetovnega pokala v težavnosti športnega plezanja v Kopru. To je njena prva zmaga na domači zunanji plezalni steni na Bonifiki, potem ko je v Sloveniji pred tem že dvakrat slavila v Kranju. Garnbret je osvojila rekordno 41. zmago v svetovnem pokalu. Slovenski uspeh je dopolnila Vita Lukan s tretjim mestom.

Preberi »

Janja Garnbret potrdila prvo olimpijsko kvoto, Slovencem na voljo še tri

Janja Garnbret je v petek v Bernu z zmago v kombinaciji potrdila prvo slovensko kvoto za nastop na poletnih olimpijskih igrah prihodnje leto v Parizu. Kot je za STA dejal selektor slovenske članske reprezentance Gorazd Hren, so Slovencem v disciplini kombinacije balvanov in težavnosti na voljo še tri olimpijske kvote, ženska in dve moški.

Preberi »

Janja Garnbret najboljša tudi v polfinalu, v finalu še Mia Krampl

Slovenska zvezdnica športnega plezanja Janja Garnbret je bila najboljša v današnjem polfinalu, potem ko je bila najbolj zanesljiva že v petkovih kvalifikacijah. V finale tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v švicarski vasi Villars-sur-Ollon se je z višino 37 prebila tudi Mia Krampl. Golničanka je vpisala šesti dosežek.

Preberi »

Janja Garnbret bo pred SP v Bernu nastopila le še v Villarsu

Slovenska športna plezalka Janja Garnbret bo pred svetovnim prvenstvom v Bernu, kjer bo avgusta lovila olimpijsko normo za Pariz 2024, nastopila le še na svetovnem pokalu v težavnosti v Villarsu konec tedna. Pred SP v športnem plezanju v Švici bosta v svetovnem pokalu še tekmi v Chamonixu od 7. do 9. julija in Brianconu od 14. do 15. julija.

Preberi »

Janja Garnbret na vrh kvalifikacij

Janja Garnbret je vrhunsko izpeljala svoj prvi nastop v balvanskem plezanju po februarski poškodbi palca na levi nogi. Olimpijska šampionka iz Slovenije je v kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini balvani v Pragi rešila pet balvanskih problemov od petih ter se že po prvem krogu zavihtela na vrh razpredelnice.

Preberi »

Janja Garnbret bo v Pragi prekinila mednarodni tekmovalni post

Karavana svetovnega pokala v športnem plezanju se je preselila na staro celino. Praga bo od 2. do 4. junija prizorišče četrte tekme sezone svetovnega pokala v balvanskem plezanju. Na startnem seznamu tekme na Češkem je balvanska svetovna in evropska prvakinja Janja Garnbret, ki bo na mednarodni sceni znova nastopila po osmih mesecih.

Preberi »

Janja Garnbret: Navijači so lahko pomirjeni 

Olimpijska prvakinja v športnem plezanju Janja Garnbret dva meseca po poškodbi palca na levi nogi še ni pripravljena na vse napore, ki jih prinaša vrhunski šport. Izpustila bo uvodne tri tekme svetovnega pokala. Ob tem pa miri navijače, da bo pripravljena za vrhunec sezone avgusta v Švici, ko bodo delili olimpijske vstopnice.

Preberi »

Janja Garnbret bo zaradi poškodbe palca tekmovala šele junija

Olimpijska šampionka v športnem plezanju Janja Garnbret bo sezono tekmovanj v svetovnem pokalu v športnem plezanju po poškodbi palca začela kasneje, kot je bilo sprva načrtovano. Povratek na tekme svetovnega pokala slovenska prvakinja načrtuje v začetku junija na balvanski preizkušnji v Pragi. Izpustila bo uvodni del sezone v Aziji in ZDA.

Preberi »

Korošica Janja Garnbret v družbi Nikole Jokića in Erlinga Haalanda

Ameriška poslovna revija Forbes je slovensko športno plezalko Janjo Garnbret uvrstila med 30 najvplivnejših posameznikov, mlajših od 30 let v Evropi na področju športa in iger. Slovenski zlati olimpijki na seznamu delata družbo tudi dvakratni najkoristnejši košarkar v ligi NBA Nikola Jokić in nogometaš Manchester Cityja Erling Haaland.

Preberi »

Dogodki