Search
Close this search box.

italija

ANSA/STA

Pred Pogačarjevim kronanjem na Giru še parada šampionov v Rimu

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) bo drevi v Rimu okronan kot novi kralj dirke po Italiji. To mu bo uspelo kot drugemu Slovencu po lanskem slavju Primoža Rogliča. Ob tem bo Pogačar slavil z največjo prednostjo po letu 1965, če bo obdržal skoraj deset minut naskoka pred zasledovalci.

Preberi »
ANSA/STA

Pogačar v zadnji teden z ogromno prednostjo

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) bo zadnji teden dirke po Italiji začel kot prepričljivo vodilni. Pred gorsko 16. etapo od Livigna do Monte Pana nad Santo Cristino (206 km) ima pred najbližjimi zasledovalci kar 6:41 minute naskoka.

Preberi »

V Benetkah od danes vstopnina za dnevne obiskovalce

V Benetkah bodo dnevnim obiskovalcem danes začeli zaračunavati za vstop v mesto, kar je prvi tak primer v svetu. Obiskovalci bodo morali ob določenih dnevih plačati vstopnino pet evrov, sprva poskusno do sredine julija. Beneške oblasti želijo s tem zmanjšati pritisk na zgodovinsko mesto na vodi, ki se utaplja pod težo množičnega turizma.

Preberi »

Italija uvaja nadzor na meji s Slovenijo 

Italija je Slovenijo obvestila, da zaradi spremenjenih razmer v Evropi in na Bližnjem vzhodu uvaja nadzor na meji s Slovenijo, so danes sporočili z MNZ. Po neuradnih informacijah naj bi Slovenija posledično uvedla nadzor na mejah s Hrvaško in Madžarsko.

Preberi »

V novi nesreči avtobusa pri Benetkah poškodovanih najmanj 13 ljudi

V Mestrah pri Benetkah se je slaba dva tedna po hudi prometni nesreči v soboto zvečer zgodila podobna nesreča električnega avtobusa istega podjetja, v kateri je bilo poškodovanih najmanj 13 ljudi. Oblasti so zato iz prometa umaknile vse avtobuse družbe La Linea, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Preberi »

V Italiji padala 19-centimetrska toča, največja v Evropi

V ponedeljkovem silovitem neurju nad severovzhodno Italijo je manj kot 80 kilometrov od Slovenije padlo doslej največje zabeleženo zrno toče v Evropi. Zrno s premerom 19 centimetrov, ki je treščilo ob tla v kraju Azzano Decimo pri Pordenoneju, je krepko preseglo prejšnji, pet dni star rekord, ugotavlja Evropski laboratorij za huda neurja (ESSL).

Preberi »

Hudo neurje pustošilo tudi v Avstriji in na severu Italije

Hudo neurje je minulo noč pustošila tudi v Avstriji, med drugim na Gradiščanskem, Solnograškem, v Salzburgu in na Koroškem, kjer je brez elektrike ostalo več kot 10.000 gospodinjstev. V Italiji sta bili prizadeti predvsem Furlanija – Julijska krajina in Južna Tirolska.

Preberi »

Roglič pred Kolosejem v Rimu zmagovalec Gira

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič (Jumbo-Visma) je tudi uradno zmagovalec 106. dirke po Italiji. Zadnjo etapo v Rimu je pred Kolosejem varno končal v času glavnine in zadržal 14 sekund naskoka pred tekmeci, potem ko je v soboto po sijajni predstavi zmagal na Svetih Višarjah in oblekel rožnato majico vodilnega.

Preberi »

Dogodki