Search
Close this search box.

HRVAŠKA

Blizu Zagreba našli zapuščenega novorojenčka

Hrvaška policija je danes sporočila, da so v mestu Zaprešić blizu Zagreba v ponedeljek pozno zvečer našli zapuščenega novorojenčka. Njegovo življenje po navedbah policije ni ogroženo, prav tako nima vidnih poškodb. Dojenčka so našli v zabojniku za smeti, rodil pa se je le kako uro pred tem. Kriminalistična preiskava še poteka.

Preberi »

V nesreči pri Umagu zgorel avto slovenskih registracij

Blizu Umaga na Hrvaškem je danes dopoldne na cesti zagorelo osebno vozilo s slovenskimi registrskimi oznakami, so na družbenem omrežju Facebook sporočili tamkajšnji gasilci. V avtomobilu je bila štiričlanska družina, nihče od potnikov pa ni bil poškodovan.

Preberi »

Na Hrvaško priplula največja ladja v zgodovini Jadrolinije

Na Hrvaško je priplula največja ladja v zgodovini Jadrolinije. Trajekt Dalmacija bo po navedbah največjega hrvaškega ponudnika ladijskih prevozov lahko sprejel do 1800 potnikov in 350 avtomobilov, plul pa bo med Dubrovnikom in Barijem na jugu Italije. Jadrolinija je zanj odštela 18 milijonov evrov.

Preberi »

V hudi prometni nesreči blizu predora Sveti Rok dva mrtva

Na hrvaški avtocesti A1 v smeri proti Dalmaciji se je med predoroma Sveti Rok in Ledenik danes zgodaj popoldne zgodila prometna nesreča, v kateri sta po podatkih policije umrli dve osebi. Po doslej znanih podatkih je bilo v nesreči udeleženo eno vozilo. Cesta je v smeri Dalmacije zaprta.

Preberi »

25-letni Slovenec v Zagrebu povzročil prometno nesrečo

Slovenski državljan je v Zagrebu v ponedeljek zvečer povzročil prometno nesrečo, ko je odvzel prednost tramvaju in voznika prisilil v nenadno zaviranje, je v torek sporočila zagrebška policija. V nesreči se je huje poškodovala 72-letna potnica tramvaja. Proti 25-letnemu Slovencu bodo vložili kazensko ovadbo, grozi pa mu do tri leta zapora.

Preberi »

V prometni nesreči na Hrvaškem umrl 32-letni Slovenec

V prometni nesreči pri kraju Ribnik na zahodu Hrvaške je v četrtek ponoči umrl 32-letni Slovenec. Moški je izgubil nadzor nad osebnim avtomobilom in zletel s ceste, med prevračanjem vozila pa je padel iz njega, ker ni bil privezan z varnostnim pasom, so danes sporočili iz karlovške policijske uprave.

Preberi »

Umrl hrvaški glasbenik Jurica Popović

V 66. letu starosti je danes nepričakovano umrl hrvaški glasbenik Jurica Popović. Popović je ustanovil glasbeni skupini Trotakt projekt in Gracia in je avtor več sto pesmi, ki sta jih skupini izvajali. Znan je bil tudi kot kantavtor DJ Pop, so sporočili iz hrvaške glasbene založbe Croatia Records.

Preberi »

Na smučišču Kope znova hrvaški policisti

Na slovenskih smučiščih sta se pri zagotavljanju varnosti smučarjev v soboto slovenskim policistom znova pridružila hrvaška policista, ki bosta do 7. januarja opravljala naloge na smučiščih na Rogli, Kopah in v Kranjski Gori. Na Hrvaškem so namreč do takrat šolske počitnice, zato je v teh dneh na slovenskih smučiščih precej hrvaških smučarjev.

Preberi »

Dogodki