
Obvestilo: Zaradi slabega vremena prestavljena Odprta kuhna v Slovenj Gradcu
V Slovenj Gradcu nas bo znova razvajala Odprta kuhna.
V Slovenj Gradcu nas bo znova razvajala Odprta kuhna.
Mestna občina Slovenj Gradec in Spotur pripravljata kulinarično doživetje Slovenjgraške gostilne ob občinskem prazniku.
Poletje še ni poslovilo, prav tako ne dogodki v Slovenj Gradcu. Tokrat vas vabimo med zvezde v Hišo Ančko.
Tretja julijska nedelja velja za dan sladoleda, nepogrešljive sladice zlasti v poletnih mesecih. Da se poleti proda veliko več sladoleda kot v drugih letnih časih, potrjujejo tako proizvajalci kot trgovci. Slovenija je lani sicer izvozila precej več sladoleda, kot ga je uvozila.
ItalianLab bistro kmalu odpira svoja vrata, še pred tem pa so za vas pripravili čudovito nagradno igro.
Poletni meseci so tudi čas nabiranja gozdnih sadežev. V tem obdobju je še zlasti pogosto nabiranje borovnic in gob, pri čemer inšpektorat za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo ter kmetijsko ministrstvo pozivata k odgovornemu in trajnemu nabiranju sadežev. Ob tem so napovedali okrepljen nadzor nad upoštevanjem predpisov.
Ta vikend na Kopah organizirajo velik družinski dan. Prihaja Holcerčkovega poletnega festivala ter letošnja novost, Festival gorskih okusov. Nedelja je čas za Kope.
Pisani tovornjački in prikolice Karavane okusov se bodo polni dobrot ustavili na mestnem trgu, zategnili ročno zavoro, zakurili peči, odprli lopute in pred očmi lačnih sladokuscev pripravili ”street food” za vse okuse.
Pisani tovornjački in prikolice Karavane okusov se bodo polni dobrot ustavili na mestnem trgu, zategnili ročno zavoro, zakurili peči, odprli lopute in pred očmi lačnih sladokuscev pripravili ”street food” za vse okuse.
Nedelja je dan za KOPE in za bogat samopostrežni bife nedeljskih kosil.