Elektrika

Petrol v občutno podražitev elektrike in zemeljskega plina

Največja slovenska energetska družba Petrol bo s 1. decembrom občutno zvišala cene elektrike in zemeljskega plina. Cene električne energije bodo višje za okoli 30 odstotkov, zemeljskega plina pa za 12 odstotkov. V Petrolu kot razlog navajajo podražitev energentov na mednarodnih trgih in poudarjajo, da še naprej nudijo ugodno oskrbo z energijo.

Preberi »

Europark z največ električnimi polnilnicami na enem mestu postaja središče trajnostne mobilnosti v Mariboru

V Europarku Maribor so naredili velik korak v zeleno prihodnost. Na zgornjem parkirišču največjega nakupovalnega središča severovzhodne Slovenije so namreč odprli kar deset novih električnih polnilnic. Europark tako postaja središče trajnostne mobilnosti v Mariboru, saj bo obiskovalcem na voljo največ polnilnic za električne avtomobile v štajerski prestolnici na enem mestu. Skrb za okolje in vlaganje v zelene tehnologije sta temelja, na katerih največje mariborsko nakupovalno središče gradi svojo poslovno vizijo prihodnosti.

Preberi »

Celodnevno sneženje povzroča težave tudi na Koroškem

Na Štajerskem in Koroškem že ves dan sneži in ponekod zaradi tega prihaja do težav, ki terjajo pomoč gasilcev. “Zaradi mokrega snega in obilice padavin se podirajo drevesa. Cestne službe ne zmorejo vsega, zato gasilci pomagajo odstranjevati podrta drevesa,” so za STA danes popoldne povedali v regijskem centru za obveščanje v Mariboru.

Preberi »

Strošek elektrike nižji še za del omrežnine

Agencija za energijo je v petek z izrednim ukrepom uveljavila spremembo tarifnih postavk za obračun omrežnine. Za obdobje od 1. marca do 31. maja 2020 se gospodinjskim in malim poslovnim odjemalcem ne bo obračunala tarifna postavka za obračunsko moč oziroma bo cena za to postavko 0,00 evrov na kilovat, so sporočili iz Agencije za energijo.

Preberi »

Cena elektrike za gospodinjstva in malo gospodarstvo nižja za petino

Vlada je izdala odlok o začasnem neplačevanju prispevkov za zagotavljanje podpor proizvodnji električne energije v soproizvodnji z visokim izkoristkom in iz obnovljivih virov energije za male poslovne odjemalce in gospodinjske odjemalce električne energije. Račun za električno energijo povprečnega gospodinjstva bo tako nižji za okrog 20 odstotkov.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.