Elektrika

Ministri za energetiko o ukrepih za zamejitev cen elektrike

Ministri EU za energetiko, med njimi infrastrukturni minister Bojan Kumer, bodo danes na izrednem zasedanju v Bruslju razpravljali o ukrepih za zajezitev visokih cen elektrike. Cilj naj bi bil predvsem ugotoviti, kaj Svet EU pričakuje od Evropske komisije, ki bo predvidoma prihodnji teden predstavila konkretne predloge za ukrepanje.

Preberi »
Robert Golob

Golob za četrtek napovedal ukrepe v zvezi s cenami elektrike

Po srečanju s predstavniki kmetov v Lipovcih se je predsednik vlade Robert Golob danes v Murski Soboti sestal z gospodarstveniki regije, ki so ga seznanili s svojimi izzivi. Niso se mogli izogniti vedno višjih cen energentov in premier je povedal, da bo vlada v četrtek sprejela ukrepe, povezane s cenami električne energije za letos.

Preberi »

Cene plina in elektrike v Evropi še naprej divjajo 

Borzne cene plina in elektrike v Evropi še naprej divjajo. Cena megavatne ure elektrike za dobavo v 2023 je na nemški borzi v Leipzigu čez dan presegla 500 evrov in dosegla nove rekordne vrednosti, končala pa tik pod 500 evri. Cena megavatne ure plina za dobavo v prihodnjem mesecu je medtem na nizozemskem vozlišču končala pri 222 evrih.

Preberi »

Vlada s 1. septembrom za leto dni določila najvišje cene elektrike

Vlada je na današnji seji določila najvišje cene električne energije za gospodinjstva in male poslovne odjemalce, odločila se je tudi ohraniti znižano trošarino. Nove cene bodo veljale od letošnjega 1. septembra do 31. avgusta 2023, minister za infrastrukturo Bojan Kumer je prihranek za odjemalce ocenil tudi na 1000 evrov letno.

Preberi »
Robert Golob, FOTO: Državni zbor Republike Slovenije

Vlada predvidoma o ukrepih za blažitev drage elektrike

Vlada bo danes po pričakovanjih obravnavala ukrepe za blažitev rasti cen energije, najprej naj bi bili na vrsti ukrepi za blažitev posledic drage električne energije, v nadaljevanju pa plina. Minister za infrastrukturo Bojan Kumer je napovedal ciljane ukrepe, med katerimi naj bi bila regulacija maloprodajnih cen.

Preberi »

Vlada prehaja še na ukrepe za draginjo pri elektriki in plinu

Vlada bo danes po napovedih začela obravnavati predloge ukrepov za naslovitev vse višjih cen elektrike in plina. Medtem ko je sprejem ukrepov po dosedanjih izjavah pristojnih predviden prihodnji teden, naj bi danes vlada sprejela tudi priporočila za varčevanje z energijo. Ministrski zbor bo nadaljeval tudi s sprejemanjem svežnja pomoči kmetom.

Preberi »

Petrol v dvig cene elektrike in plina

Petrol, drugi največji ponudnik elektrike in četrti največji ponudnik plina v državi, bo s 1. septembrom podražil elektriko in plin za gospodinjstva. S tem bo sledil tekmecem, ki dodatno prilagajajo cene zaostrenim razmeram na energetskem trgu v luči vojne v Ukrajini in njenih posledic. Pričakovanja za cene v prihodnjem letu so še bistveno višja.

Preberi »
Robert Golob, FOTO: Državni zbor Republike Slovenije

Golob: Med možnimi ukrepi regulacija cen elektrike in plina

Premier Robert Golob je v sinočnji pogovorih za POP TV in Odmeve Televizije Slovenija med možnimi ukrepi za boj proti draginji napovedal regulacijo cen plina in električne energije, vlada pa namerava poskrbeti tudi za javno objavo cen osnovne košarice živil pri posameznih trgovcih.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.