Search
Close this search box.

Elektrika

Cene elektrike za gospodinjstva zamejene še celotno leto 2024

Vlada je danes sprejela dve uredbi glede regulacije cen energije v prihodnjem letu. S prvo je regulacijo cen elektrike za gospodinjstva na trenutni ravni podaljšala za celotno 2024, bodo pa zamejene cene po novem veljale za 90 odstotkov porabe, ne več za celotno. Za gospodinjstva bo za čas kurilne sezone še naprej regulirana tudi cena plina.

Preberi »

SODO prizadetim v poplavah obljublja poračun za elektriko

Potem ko so mediji poročali, da so prizadeti v poplavah kljub drugačnim obljubam pristojnih ta mesec dobili položnice z rednimi cenami elektrike, iz sistemskega operaterja distribucijskega elektroenergetskega omrežja SODO sporočajo, da za mesec avgust podatki o prizadetih gospodinjstvih še niso bili na voljo. Ob tem napovedujejo poračun.

Preberi »

Hidroelektrarne HSE na Dravi, Soči in Savi lani proizvedle elektrike za 61 odstotkov gospodinjskih odjemalcev

Hidroelektrarne HSE na Dravi, Soči in Savi so lani proizvedle 2356 gigavatnih ur električne energije, kar predstavlja oskrbo 526.000 oziroma 61 odstotkov gospodinjskih odjemalcev, so ob današnjem svetovnem dnevu rek sporočili iz HSE. Letos so proizvedli še več električne energije in poudarili vzajemno koristno sobivanje z okoljem in prebivalci.

Preberi »

Na pomoč poplavljenim gospodinjstvom z nižjo ceno elektrike

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je skupaj z dobavitelji elektrike zasnovalo ukrep, s katerim bi vsem poplavljenim gospodinjstvom od avgusta do konca leta zagotovili električno energijo za 0,1 centa na kilovatno uro oz. en evro na megavatno uro. S tem bi se mesečni račun povprečnega slovenskega odjemalca znižal za skoraj 60 odstotkov.

Preberi »

Dogodki