DZ

Robert Golob

Golob: V naslednjih tednih izplačila 640 milijonov evrov pomoči

Premier Robert Golob v naslednjih tednih iz proračuna pričakuje za okoli 640 milijonov evrov neposrednih izplačil ljudem, gospodarstvu in občinam. “Nikoli v zgodovini te države ob nobeni nesreči ni bilo izplačanega toliko denarja, niti ne tako hitro,” je dejal v DZ v odgovoru na vprašanje poslanca Jerneja Vrtovca (NSi) glede ukrepov po poplavah.

Preberi »

Premier v odgovorih na poslanska vprašanja tudi o ukrepih po poplavah

DZ bo danes začel prvo redno sejo po počitnicah. Kot je v navadi, bodo prvi dan zasedanja v ospredju vprašanja poslancev premierju Robertu Golobu in ministrom. Poslance med drugim zanimajo ukrepi vlade in pomoč prebivalcem po avgustovskih ujmah, pa tudi ukrepi ob povečanem številu nezakonitih migracij in sodniške plače.

Preberi »

DZ potrjuje novelo zakona o odpravi posledic naravnih nesreč

Poslanci se bodo popoldne sestali na izredni seji, na kateri bodo po nujnem postopku odločali o predlogu novele zakona o odpravi posledic naravnih nesreč. Pred tem bo dopoldne predlog obravnaval odbor DZ za infrastrukturo, okolje in prostor. Vlada je predlog pripravila še pred nedavnimi poplavami, so pa te pospešile njegovo potrjevanje.

Preberi »

Pred odborom DZ bo predlog zakona o dolgotrajni oskrbi

Odbor DZ za delo bo danes obravnaval predlog zakona o dolgotrajni oskrbi. Opredeljuje pravice in določa, da bodo sredstva za izvajanje prišla iz državnega proračuna, od 1. julija 2025 pa tudi z obveznim prispevkom. DZ bo predlog obravnaval na izredni seji, ki se bo začela v četrtek.

Preberi »

DZ potrdil preoblikovanje dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

Poslanci DZ so na izredni seji opravili tretjo obravnavo o noveli zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki predvideva ukinitev oz. preoblikovanje dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, in jo s 51 glasovi za in 29 proti tudi sprejeli. Prenos prispevka se bo uveljavil v začetku prihodnjega leta.

Preberi »