Search
Close this search box.

država

Zaposleni na upravnih enotah danes znova stavkajo

Zaposleni na 54 od 58 upravnih enot bodo danes stavkali. Stavko nameravajo nadaljevati vsako sredo do izpolnitve zahtev. Z vladno stranjo so se njihovi predstavniki sestali v torek, a za zdaj dogovora še ni. Pogajanja naj bi nadaljevali v kratkem. V času stavke bodo zaposleni opravljali nujne naloge, zaprti bodo krajevni uradi.

Preberi »

Z decembrsko pokojnino bo nakazanega tudi 1,8 odstotka pokojnine za oktober

Decembrske pokojnine bodo nakazane že danes, ne pa šele v petek, ki bo zadnji delovni dan v mesecu, ko je običajno čas za izplačilo pokojnin. Tokratne pokojnine bodo tako kot novembrske višje od oktobrskih za 1,8 odstotka. Vlada želi upokojencem s tem pomagati, da bodo lažje premostili čas do januarja, ko bodo izplačani že delno usklajeni zneski.

Preberi »

Nekatera spletna mesta državnih ustanov začasno nedostopna

Nekatera spletna mesta državnih ustanov so bila danes dopoldne začasno nedostopna, po prvih informacijah pa najverjetneje ne gre za hekerski napad, je za STA pojasnila ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh in dodala, da bodo več informacij še posredovali.

Preberi »

Za okoli 330 v ujmi prizadetih hiš bodo iskali druge lokacije

Država in občine bodo za okoli 330 prizadetih hiš morale poiskati nadomestitvene lokacije, je ob predstavitvi predloga zakona o obnovi po ujmi povedal državni sekretar na ministrstvu za naravne vire in prostor Jože Novak. Napovedal je pripravo posebnega programa za obnovo vodotokov, treba bo prevetriti tudi obstoječe prostorske načrte.

Preberi »

Ceste v Mežiški dolini še vedno pereč problem

Zaradi erozijskih nanosov, ki jih v zadnjih dneh redno prinaša z območja Nužijevega plazu, je bila glavna cesta Poljana-Mežica večkrat zaprta v tem tednu. Prav tako so koroške ceste po avgustovski ujmi še vedno potrebne popravil.

Preberi »

Vlogo za subvencijo za nakup peletov lahko oddate do konca maja

Na podlagi Zakona o nujnem posredovanju za obravnavo visokih cen energije (ZNPOVCE) ter Uredbe o subvencijah za nakup lesnih peletov je Borzen objavil javni poziv za uveljavljanje subvencije za nakup lesnih peletov. Upravičenec je za eno vgrajeno kurilno napravo upravičen do subvencije za nakup največ 5 ton lesnih peletov, za vsako tono v višini 100 EUR.

Preberi »

Dogodki