dogodek

Začenja se teden splošnih knjižnic

Slovenske splošne knjižnice danes začenja svoj teden, v katerem z različnimi prireditvami nagovarjajo svoje člane, k vpisu pa vabijo tudi nove obiskovalce. Rdeča nit letošnjega tedna je povabilo Izvolite (v) knjižnico, končal pa se bo v petek s podelitvijo nagrad.

Preberi »

Na Kuharjevih dnevih na Koroškem pester program

Kuharjevi dnevi, s katerimi se v Kotljah in okolici spominjajo bratov Kuhar, letos prinašajo več prireditev. V Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika na Ravnah bo danes ob 18. uri krstna predstavitev romana o Lovru Kuharju z naslovom Nemirni duh avtorja Rudija Mlinarja. Največ dogajanja bo v soboto, ko bo v Kotljah tudi slavnostna akademija.

Preberi »

Slovenj Gradec gostil mednarodni dogodek »Sustainable. Smart. Connected.«

Mestna občina Slovenj Gradec je v ponedeljek, 6. junija 2022, gostila mednarodni dogodek z naslovom »Sustainable. Smart. Connected.«. Dogodka v okviru projekta »Deep Demonstration« so se poleg predstavnikov lokalne skupnosti udeležili tuji in domači strokovnjaki z različnih področij pa tudi potencialni investitorji ter drugi deležniki, ki želijo z ambicioznimi načrti soustvarjati trajnostno prihodnost mestne občine Slovenj Gradec in širše koroške regije.

Preberi »