delovno mesto

Novost v Sloveniji: Brezplačen dostop do resničnih ocen delodajalcev. Preveri, kaj pravijo zaposleni

Povpraševanje po delovni sili v Sloveniji ostaja na visoki ravni. Razpisanih prostih delovnih mest je veliko. Nove iskalce zaposlitev pa seveda v prvi vrsti zanima predvsem, kakšno je vzdušje v določenem podjetju, kakšne so delovne razmere, plača, odnosi med zaposlenimi … Številne odgovore na omenjena vprašanja vam ponuja nova spletna spletna stran, kjer boste dobili informacije iz “prve roke”. Predstavljamo vam namreč novost v Sloveniji, spletno stran Preveri podjetje, kjer lahko popolnoma anonimno izpolnite vprašalnik, ki se nanaša na zaposlitveno izkušnjo pri določnem podjetju in s tem pripomorete k večji transparentnosti na trgu dela. Hkrati pa kot iskalec zaposlitve pridobite številne informacije, ki bodo pripomogle pri izbiri nove službe.

Preberi »

Si v fazi iskanja zaposlitve? Obišči spletno stran »Preveri podjetje« in poglej, kaj pravijo drugi o delovnem mestu, za katero se zanimaš

Iskanje zaposlitve in s tem tudi načrtovanje kariere ni zgolj ena najpomembnejših odločitev, katero moramo sprejeti v življenju, temveč predstavlja tudi eno najtežjih vprašanj, s katerimi se mora slej ko prej soočiti vsak posameznik. Kakopak tudi ne, ko pa sta od zaposlitve odvisninaša socialna varnost in finančna neodvisnost, konec koncev pa so tudi naša osebna sreča, dobro počutje in produktivnost neločljivo povezani z zadovoljstvom na delovnem mestu. Seveda je za začetek najbolj pomembno, da ocenimo svoje znanje, izkušnje in osebnostne lastnosti ter razmislimo o področjih, ki nas zanimajo, odločilen dejavnik je lahko tudi naša izobrazba, toda več o tem morda naslednjič.

Preberi »

Prosta delovna mesta na Koroškem

Prosta delovna mesta vas čakajo tudi na Koroškem. Na spletni strani Koroških Novic objavljamo dnevno sveža prosta delovna mesta. V spodnjem prispevku pa smo jih za vsa izbrali nekaj zaposlitvenih oglasov, ki vas bi morda še posebej zanimali.

Preberi »

Zagovornik ugotovil diskriminacijo v podjetju, ki je zaposlenim izplačevalo nagrado na podlagi prisotnosti

Zagovornik načela enakosti je o merilih za dodelitev nagrad, stimulacij in dodatkov, ki jih je trgovsko podjetje izplačevalo zaposlenim, ugotovil, da so bila diskriminatorna. Višina teh dodatkov k plači je temeljila na prisotnosti delavcev na delovnem mestu, kar je lahko povzročilo, da so bili pri teh izrednih prejemkih prikrajšani tisti, ki na delu niso mogli biti prisotni zaradi njihovih osebnih okoliščin zdravstvenega stanja, invalidnosti, nosečnosti in starševstva.

Preberi »

Kako napisati svoj prvi CV

Iskanje dela brez predhodnih izkušenj se včasih zdi kot poskus vzpona na Triglav v natikačih. Kako naj se človek razpiše, zakaj bi bil primeren kandidat za opravljanje določenega dela, če pa še nikoli ni bil nikjer zares zaposlen?

Preberi »

Ljubezen na delovnem mestu – prednosti in slabosti

Kupid je včasih nepredvidljiv in njegova puščica zadene, ko najmanj pričakujemo. Tako se včasih zgodi, da iskrica preskoči in ljubezen se vname tudi na delovnem mestu. Na delovnem mestu se je zaljubilo ali romantično zapletlo kar tri četrtine vprašanih.

Preberi »

Različni slogi vodenja – kateri vam je pisan na kožo?

Nadrejeni imajo različne načine vodenja in pristope, ki vključujejo prepoznavanje težav, navdihovanje kolektiva, spodbujanje produktivnosti itd. Z opisi v nadaljevanju lahko ugotovite, kako svoje zmožnosti in talente še dodatno uporabiti pri svojem delu – s primernim pristopom vaših nadrejenih. To ne pomeni, da od šefa zahtevate, ali pogojujete kar koli, temveč k njemu pristopite s konstruktivnim predlogom in idejo, kako bi lahko svoje delo dodatno optimizirali. Pojasnite, kakšen način dela in usmerjanja bi vas najbolj motiviral in na koncu tudi prinesel najboljše rezultate.

Preberi »