december

S sredstvi, ki bi jih sicer namenili decembrskemu dogajanju, bodo na Ravnah obdarili vrtce in šole

Občina Ravne na Koroškem bo obdarila vrtce in šole, s sredstvi v skupni višini 5.500 €, ki bi jih sicer namenili decembrskemu dogajanju, letos pa bodo ta sredstva postala novi didaktični pripomočki, materiali s katerimi si otroci najraje krajšajo čas, ustvarjajo, krepijo svoje veščine in se ob učenju zabavajo, in ki jih bodo pričakali ob povratku v šolske in vrtčevske klopi.

Preberi »

Na dvorišču Simlerjevih na Planini pri Sevnici jaslice naravne velikosti

Na dvorišču družine Klavdije Simler na Planini pri Sevnici, na zelenici pod mogočnim orehom so na ogled jaslice v naravni velikosti. Na les narisane figure so v tradicionalni kozjanski noši iz leta 1910, zraven pa so zibka iz tega obdobja ter avtohtone pasme živali, kot so jezersko-solčavska ovca, štajerska kokoš, cikasto govedo in kranjska čebela.

Preberi »

Vas olimpijcev zasijala v soju prazničnih luči

Koroške občine so tudi letos zasijale v soju prazničnih luči. Nekatere so k že obstoječim lučkam dodale še nekaj novosti, med slednjimi je tudi Črna na Koroškem, kjer so tokrat poskrbeli, da se lahko krajani sprehodijo skozi pravljično okrašeno vas, na novo pa so okrasili “Kovačevo” ulico.

Preberi »

Zasijalo bo okoli 50.000 lučk na posestvu Tonija Štrigla

Vse od začetka novembra sta Toni Štrigl in njegova žena Renata na svojem posestvu na Koroškem, v kraju Selovec, nameščala praznične lučke, tako da so te pripravljene, da drevi, na Miklavževo, zasijejo. Letos jih je še okoli 10.000 več kot lani, skupno dobrih 50.000, je za STA povedal Toni Štrigl.

Preberi »

Miklavž tradicionalno pridne otroke obdaruje s sadjem in slaščicami

Bliža se prihod sv. Miklavža, ki bo na predvečer svojega godu prinesel pridnim otrokom darila, porednim pa šibe. Otroke na Slovenskem Miklavž tradicionalno obdaruje s sadjem in slaščicami. V sprevodu ga običajno spremljajo tudi angeli ali parklji. Letos je sicer večina tradicionalnih javnih sprevodov odpovedanih zaradi epidemije.

Preberi »

Posnetek: Prižig prazničnih lučk na Prevaljah

Tudi Prevalje so danes zasijale v soju prazničnih luči. Prevaljski župan dr. Matic Tasič je nagovoril občanke in občane, nakar je sledil prižig novoletnih lučk. Okraske za božično drevo so izdelali v Osnovni šoli Franja Goloba Prevalje pod mentorstvom likovnice Saše Oder.

Preberi »

Poštarji zasuti s paketi. Pošta priporoča pravočasno naročilo izdelkov v spletnih trgovinah in oddajo pisemskih pošiljk+

Poštni operaterji po vsem svetu ugotavljajo, da se letošnja sezona povečanega obsega prazničnega spletnega nakupovanja in pošiljanja paketov začenja veliko prej kot pretekla leta, kar opaža tudi Pošta Slovenije. Pošta Slovenije zato strankam priporoča pravočasno oddajo paketnih pošiljk oziroma naročilo izdelkov v spletnih trgovinah ter pravočasno oddajo pisemskih pošiljk v predprazničnem času.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun