Črna na Koroškem

V Črni poskusno obratovanje čistilne naprave in nadaljnja obnova šole. Obeta se še ena ferata in letno sankališče

Minuli teden potrjeni proračun Občine Črna na Koroškem za letos je vreden 7,5 milijona evrov in med drugim prinaša 2. fazo obnove črnjanske osnovne šole in začetek gradnje novega kegljišča. V občini se letos izteka 15-letni programa sanacije okolja, a se nadejajo nadaljnjega programa. Se pa začenja poskusno obratovanje nove čistilne naprave.

Preberi »

Ponudbo doživetij v Črni na Koroškem dopolnjuje doživljajsko-plezalni park

Predvsem otrokom je namenjen nov doživljajsko-plezalni park, ki so ga ob današnjem dnevu slovenskega športa odprli na smučišču v Črni na Koroškem. Naložba je vredna 60.000 evrov, od tega je občina okoli 23.000 evrov dobila na razpisu šolskega ministrstva. S pridobitvijo se širi nabor doživljajske ponudbe v Črni in okolici.

Preberi »

Rezultati preskusov vsebnosti svinca v krvi otrok iz zgornje Mežiške doline zaskrbljujoči

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ), območni enoti Ravne na Koroškem, sodelujejo v Programu ukrepov za izboljšanje kakovosti okolja v Zgornji Mežiški dolini. V sklopu programa vsako leto izvedejo preskušanje vsebnosti svinca v krvi otrok. V letošnjem letu so na odvzem vzorcev krvi povabili triletnike iz Zgornje Mežiške doline. Vabilo so odposlali 129 kandidatom iz občin Črna na Koroškem in Mežica. Zbrali so 81 vzorcev krvi, pri čemer so dodatno vključili tudi nekaj otrok, kjer so družine same izrazile interes za odvzem. Glede na kriterije je bilo v obdelavo podatkov zajetih 66 rezultatov. Odziv je bil slabši kot v preteklih letih, rezultati pa primerljivi z letom 2019 in nekoliko slabši kot v lanskem letu.

Preberi »

V Črni odprli prenovljen most čez reko Mežo. Ob smučišču načrtuje tudi manjši adrenalinski park (VIDEO in FOTO)

Občina Črna na Koroškem je s finančno soudeležbo ministrstva za okolje in prostor prenovila most čez reko Mežo pri Prauhartu. Prenovljen most, preko katerega cesta med drugim vodi do znane Najevske lipe, so slovesno odprli ob 19. uri, po slavnostni seji občinskega sveta ob prazniku občine. Prenova mostu je stala 575.000 evrov.

Preberi »

V Črni začenjajo tradicionalni Koroški turistični teden, ki se bo zaključil s tradicionalnim celodnevnim Jarmakom

V Črni na Koroškem se danes začenja tradicionalni, 65. Koroški turistični teden, ki ga pripravljajo občina Črna na Koroškem v sodelovanju s Turističnim društvom Črna ter društvi, organizacijami in posamezniki iz kraja. Prireditev z naborom tradicionalnih, športnih, kulturnih in zabavnih prireditev se bo zaključila 15. avgusta.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.