Search
Close this search box.

covidni bolnik

Svet slovenjgraške bolnišnice o obvladovanju čakalnih dob

Svet zavoda Splošne bolnišnice (SB) Slovenj Gradec je na četrtkovi seji med drugim obravnaval predlog akcijskega načrta za obvladovanje čakalnih dob, covida-19 v bolnišnici in prihajajoče investicije. Noveliranje akcijskega načrta predvidevajo do konca oktobra, so zapisali v sporočilu po seji sveta.

Preberi »

V torek na Koroškem 197 novih okužb

V torek so v državi ob 1566 PCR-testih in 51.036 hitrih antigenskih testih potrdili 5076 okužb z novim koronavirusom. Dan prej pa so jih ob 3172 PCR-testih in 121.068 itrih

Preberi »

NIJZ objavil stopnje tveganja hospitalizacije pri okužbi s covidom-19

Stopnja tveganja hospitalizacije je pri okužbi s covidom-19 odvisna od starosti in cepilnega statusa, kažejo podatki, ki jih je na svoji spletni strani objavil Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Po podatkih je tveganje za hospitalizacijo pri covidu-19 največje pri necepljenih posameznikih, starejših od 65 let.

Preberi »

V bolnišnicah nov protokol za hospitalizirane bolnike s covidom

Bolnike, ki bolnišnično zdravljenje potrebujejo zaradi zdravstvenih težav, ki niso povezane s covidom-19, so v bolnišnicah po doslej uveljavljenem protokolu večinoma premeščali na covidne oddelke. Po novem protokolu jih lahko izolirajo tudi na oddelkih, kjer se zdravijo zaradi svojih primarnih težav, je pojasnila Tatjana Lejko Zupanc.

Preberi »