cerkev

Nadškof Cvikl: Velika noč prebuja v nas veselje, upanje in ljubezen

Mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl je v pridigi v dopoldanski velikonočni maši dejal, da je velika noč praznik luči, saj je na ta dan Jezus premagal temo smrti in vstal od mrtvih. “Vse to v naših srcih prebuja veselje, upanje in ljubezen,” je dejal. Pozval je k prenašanju tega sporočila naprej.

Preberi »

Od danes zopet dovoljene maše tudi v manjših cerkvah in verouk v živo

Od danes se spet lahko darujejo maše tudi v manjših cerkvah v navzočnosti do deset vernikov, prav tako se ob izpolnjevanju potrebnih pogojev lahko izvaja verouk v živo, je v petek na svoji spletni strani spomnila Katoliška cerkev. Navedeno je omogočila sredina sprememba vladnega odloka o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanja verske svobode.

Preberi »

Na cerkev na ljubljanskem Rožniku nalepili podobo ministra Tonina

Na cerkev Marijinega obiskanja na Cankarjevem vrhu na Rožniku so neznanci nalepili podobo predsednika NSi in obrambnega ministra Mateja Tonina, poroča več medijev. Na to dejanje so po družbenih omrežjih opozorili tudi nekateri mimoidoči. Tonin se je odzval, da gre za uničevanje tuje lastnine in kulturnega spomenika. Pozval je k strpnosti.

Preberi »

S svečnico kristjani končujejo božično obdobje

Kristjani bodo danes obeležili svečnico. S praznikom, ki je 40 dni po božiču, se po cerkvenem koledarju končuje božični čas. Na svečnico, imenovano tudi praznik luči, po cerkvah po stari navadi blagoslavljajo sveče – tako tiste, ki jih uporabljajo v cerkvi, kot tiste, ki jih verniki potrebujejo za svoje potrebe.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun