cerkev

Hribček poleg hribčka, cerkev poleg cerkve

Slovenija velja za eno od držav, ki so najgosteje posejane s cerkvami. Samo Katoliška cerkev v Sloveniji kot največja verska skupnost pri nas ima v lasti in posesti 2901 cerkev in drugih sakralnih objektov. Velika večina cerkva je vpisana v register kulturne dediščine.

Preberi »

Novoimenovani celjski škof Maksimilijan Matjaž prejel škofovsko posvečenje

Novoimenovani celjski škof Maksimilijan Matjaž je danes na slovesnosti v cerkvi Sv. Mohorja in Fortunata v Gornjem Gradu prejel škofovsko posvečenje. V škofa ga je ob navzočnosti slovenskih škofov posvetil apostolski nuncij v Sloveniji Jean-Marie Speich. Ob posvetitvi je novi škof prejel tri znamenja škofovske službe: prstan, mitro in palico.

Preberi »

Kristjani 50. dan po veliki noči obeležujejo binkošti. Lipova vejica, na katero bo lahko padel Sveti Duh, prinaša srečo, zdravje in mir

Kristjani 50. dan po veliki noči obeležujejo binkošti, s katerimi zaključujejo velikonočni čas. S praznikom obeležujejo prihod Svetega Duha, ki je po navajanju Svetega pisma prišel nad zbrane učence in Marijo, ter ustanovitev Cerkve. V več evropskih državah obeležujejo tudi binkoštni ponedeljek, ki je dela prost dan.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.