bralna značka

V okviru 60.letnice bralne značke so na Prevaljah pripravili številne prireditve

Že lani se je začelo intenzivno pretresanje idej ter načrtovanje dejavnosti in dogodkov, ki bi častitljivemu jubileju bralne značke, njenim 60 letom, dali posebno težo in inovativno noto. Sklenjeno je bilo, da Prevalje postanejo mesto bralne značke, da se v Spominskem parku na Prevaljah postavi klop bralne značke, da se rodi nova tradicija Festivala bralne značke, ki ne bo namenjen le otrokom, ampak tudi družinam in bralcem vseh starosti.

Preberi »

Na Prevaljah slovesno ob 60-letnici bralne značke

Gibanje bralna značka navdihuje ljudi iz generacije v generacijo, da berejo, da berejo slovenske knjige in da na ta način postajajo ustvarjalne osebnosti, ki se izražajo v materinem jeziku, je na slovesnosti ob 60-letnici bralne značke na Prevaljah dejal predsednik republike Borut Pahor. Prevalje so kot prve prejele naziv mesto bralne značke.

Preberi »

Bralna značka že 60 let spodbuja k prostovoljnemu branju v prostem času. Osredja slovesnost v četrtek, v soboto festival bralne značke

Bralna značka, na Prevaljah zasnovano gibanje, letos praznuje 60 let. Od posrečenih začetkov se je razvilo v nacionalno gibanje, ki spodbuja prostovoljno prostočasno branje po željah bralcev vseh starosti, pravi podpredsednica Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS Tilka Jamnik. Branju bi v osnovni šoli morali nameniti več časa, meni.

Preberi »

Na Prevaljah si prizadevajo, da bi se poimenovali kot “mesto bralne značke”

Bralna značka, gibanje, ki spodbuja mlade k branju, letos praznuje 60-letnico. Na Prevaljah, kjer so 22. maja 1961 mladim bralcem prvič podelili takrat poimenovano Prežihovo značko, v maju načrtujejo več prireditev, danes pa so predstavili že izdano posebno dopisnico Pošte Slovenije. V petek bo na prevaljski pošti v uporabi tudi žig prvega dne.

Preberi »

Ob 60-letnici Bralne značke predstavitev ilustrirane dopisnice in priložnostnega poštnega žiga

Koroško filatelistično društvo iz Raven na Koroškem bo v sodelovanju z Občino Prevalje, društvom Bralna značka Slovenije in Osnovno šolo Franja Goloba Prevalje izdalo ilustrirano dopisnico Pošte Slovenije – 60 let Bralne značke. Skupaj bodo pripravili novinarsko konferenco, na kateri bodo dopisnico, žig in gibanje Bralna značka še podrobneje predstavili.

Preberi »

Dogodki

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.