Search
Close this search box.

banka slovenije

Banke lani z več kot milijardo evrov dobička

Za bankami je krepko dobičkonosno leto. Banke v Sloveniji so lani ustvarile skoraj 1,14 milijarde evrov dobička pred davki, kar je 109 odstotkov več kot predlani. Čisti dobiček je bil z nekaj manj kot 1,10 milijarde evrov višji za 119 odstotkov, je danes objavila Banka Slovenije. Čiste obresti so se lani skoraj podvojile.

Preberi »

Kdo bo v prihodnje zaščitil državljana

V okviru oktobra, ki je evropski mesec kibernetske varnosti, je danes v organizaciji Združenja bank Slovenije potekala javna okrogla miza z naslovom Digitalna transformacija in varnostni izzivi, na kateri so bili predstavljeni trendi na področju digitalne transformacije v povezavi z kibernetsko varnostjo, povezanost informacijske varnosti in IT področja in izzivi na področju upravljanja ter varovanja informacij.

Preberi »

Bankomati Nove KBM ne izplačujejo več bankovcev po 10 evrov

Na bankomatih Nove KBM uporabniki ne morejo več dvigniti bankovcev po 10 evrov, je v prispevku na svoji spletni strani objavila Zveza potrošnikov Slovenije. Tej so v drugi največji banki v državi pojasnili, da gre za poslovno odločitev, temelječo na analizi dvigov. Ostale banke za zdaj na svojih bankomatih desetake še izplačujejo.

Preberi »

Dogodki