ALPSKO SMUČANJE

Ilki Štuhec bo v novi sezoni pomagal nekdanji hrvaški smučar

Ilki Štuhec bo v novi sezoni pomagal nekdanji hrvaški smučar. V ekipi druge najboljše smukačice zime so se po odhodu trenerja Marka Vukičevića hitro odzvali in ekipi dodali novega člana. Poleg glavne trenerke Darje Črnko, ki je to vlogo opravljala tudi v minuli sezoni, bo trenersko funkcijo opravljal še Natko Zrnčić Dim, so sporočili iz ekipe.

Preberi »

Ilka Štuhec z najhitrejšim zadnjim odsekom tik pod stopničkami

Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie (1:32,36) je zmagovalka prvega ženskega smuka za svetovni pokal alpskih smučark v Kvitfjellu na Norveškem po 20 letih. Zelo dobro se je na progi znašla edina slovenska smučarka Ilka Štuhec (+0,61), ki je z najhitrejšo vožnjo med vsemi na zadnjem odseku skočila tik pod stopničke, na četrto mesto.

Preberi »

Ana Bucik in Neja Dvornik na startu veleslaloma za naslov svetovne prvakinje

Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Franciji bodo podelili še štiri komplete odličij. Alpske smučarke se bodo danes na prizorišču ženskih tekem prvenstva v Meribelu pomerile v veleslalomu. Na startu bosta tudi dve Slovenki Ana Bucik s startno številko 11 in Neja Dvornik, ki se bo na progo pognala s številko 29.

Preberi »

Ilka Štuhec bo napadla s številko 15

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je pripravljena za napad na tretje odličje na svetovnih prvenstvih. Dvakratna svetovna prvakinja v kraljevski disciplini alpskega smučanja iz leta 2017 in 2019 bo na današnjem ženskem smuku nosila startno številko 15. Tekma na progi Roc de Fer v Meribelu se bo začela ob 11. uri.

Preberi »

Neja Dvornik tretja v Mariboru

Slovenska alpska smučarka Neja Dvornik je na tekmi evropskega pokala v Mariboru zasedla tretje mesto v veleslalomu. V Mariboru so sicer izpeljali dva veleslaloma.

Preberi »

Tina Robnik uspešno prestala prvo od treh operacij noge

Slovenska alpska smučarka Tina Robnik, ki se je huje poškodovala v torek med pripravami v Kranjski Gori, je uspešno prestala prvo operacijo desne noge v ljubljanskem kliničnem centru. Kot je Robnik objavila na Instagramu, so ji med posegom naravnali golenico in fiksirali koleno z zunanjim fiksaterjem.

Preberi »

Štirje Slovenci na startu alpske kombinacije

Danes se bo v Courchevelu svetovno prvenstvo v alpskem smučanju začelo tudi za moške. Na sporedu bo alpska kombinacija, na kateri bodo nastopili štirje Slovenci. Superveleslalomski del bo na sporedu ob 11. uri, ob 14.30 se bodo merili še med slalomskimi količki.

Preberi »

Odlična Ilka Štuhec druga na smuku v Cortini d’Ampezzo

Italijanka Sofia Goggia je zmagovalka smuka za svetovni pokal alpskih smučark v Cortini d’Ampezzo. Na prizorišču naslednjih zimskih olimpijskih iger leta 2026 se je odlično odrezala tudi Ilka Štuhec. Slovenska šampionka je po lažji poškodbi gležnja znova na stopničkah. Po St. Moritzu je tudi na progi Olympia delle Tofane osvojila drugo mesto.

Preberi »

Ilka Štuhec zelo hitra na prvem uradnem treningu

Ilka Štuhec je bila zelo hitra na preizkusu smukaške proge pred uvodnim ženskim smukom v Lake Louisu v Kanadi. Slovenska alpska smučarka je na prvem uradnem treningu smuka zaostala zgolj za Avstrijsko Nino Ortlieb (1:50,27), ki je s startno številko 24 sicer vpisala najboljši čas, a ni pravilno prevozila enih vratc.

Preberi »