Search
Close this search box.

agencija

Arso za petek zaradi napovedanih močnih padavin in vetra izdal opozorilo najvišje stopnje. Ogrožena so lahko življenja

Agencija RS za okolje (Arso) je za petek zaradi napovedanih močnih padavin in vetra za večji del države izdal rdeče vremensko opozorilo. Rdeče opozorilo zaradi padavin velja za severovzhodni, severozahodni in jugozahodni del države, rdeče opozorilo zaradi vetra pa le za severozahod in jugozahod. Za preostali del države je izdano oranžno opozorilo.

Preberi »

Poslavlja se rekordno namočeno, nevihtno in nadpovprečno toplo poletje

Letos se je prvič doslej zgodilo, da je bilo poletje hkrati nadpovprečno toplo in rekordno namočeno, je za STA ob koncu letošnjega poletja povedal klimatolog Gregor Vertačnik. Izstopalo je tudi po velikem številu neurij v razmeroma kratkem času. V soboto se začenja koledarska jesen, ki po deževnem začetku še obeta lepše vreme.

Preberi »

Arso pripravlja načrt vzorčenja tal na od poplav prizadetih območjih, ministrstvo odsvetuje razkuževanje odpadkov

Agencija RS za okolje (Arso) pripravlja načrt vzorčenja tal na območjih, ki so bila popravljena, so sporočili z ministrstva za okolje, podnebje in energijo. Na ministrstvu obenem pozivajo prebivalce, da pri odstranjevanju posledic nedavnih ujm na odpadkih ne uporabljajo dezinfekcijskih sredstev, saj ta negativno vplivajo predvsem na tla.

Preberi »

Tudi na Koroškem v zadnjem letu povečano število motenj v preskrbi zdravil

Po podatkih Javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP) je trenutno prijavljena motnja v preskrbi 286 zdravil. Povečano število začasnih motenj v preskrbi opažajo na območju celotne EU, ne le na slovenskem trgu. Razlogov za to je več, med drugim v proizvodnji zdravilnih učinkovin in zdravil, večina katere je zunaj držav EU.

Preberi »

Dogodki