Maribor

Bolnišnice s hitrimi testi ugotavljajo morebitne okužbe pri svojih zaposlenih

V bolnišnicah so že začeli testirati svoje zaposlene na okužbo z novim koronavirusom s hitrimi antigenskimi testi. Zaenkrat testirajo del zaposlenih. V UKC Ljubljana denimo testirajo na ginekološki kliniki, v šempetrski bolnišnici so začeli testirati na vseh organizacijskih enotah. V novomeški bolnišnici bodo začeli na infekcijskem oddelku. V slovenjgraški bolnišnici pa so danes prikazali odvzem brisa in odčitanje rezultatov hitrih antigenskih testov (HAGT).

Preberi »

Od četrtka pogrešajo 45-letnega Aleksandra Urukala

S PU Celje so sporočili, da so bili danes obveščeni, da je od četrtka, 29. oktobra 2020, pogrešan 45-letni Aleksander Urukalo, ki ima prijavljeno prebivališče na Goriški ulici v Celju, v zadnjem obdobju stanujoč na območju Maribora.

Preberi »
FOTO: MIZŠ

Ministrica s sklepom omogočila bivanje v študentskih domovih osebam, ki v epidemiji opravljajo pomembne naloge

Ministrica za izobraževanje Simona Kustec je s sklepom določila začasno spremembo namembnosti študentskih domov. V času, ko v njih ne bodo bivali študentje, bodo v domovih lahko bivali tisti, ki opravljajo za državo pomembne naloge. Mednje štejejo naloge v klicnih centrih, pomoč v zdravstvenih ustanovah in v vzgojno-izobraževalnih zavodih.

Preberi »

Jesenska simfonija barv in vzorcev

Indijansko poletje, ki nas je razveseljevalo večji del septembra, se je dokončno poslovilo. Dnevi so krajši, jutra bolj hladna in napočil je čas, da osvežimo

Preberi »

V Mariboru na 99 kvadratnih metrih prijavljenih 157 oseb

V Upravni enoti (UE) Maribor so po izpostavitvi s strani predsednika vlade Janeza Janše na začetku tega tedna uvedli postopek notranjega nadzora na področju prijave prebivališč. Kot so danes povedali za STA, preverjajo vse naslove, ki imajo prijavljenih več kot 20 oseb. Zaenkrat kot sporna navajajo dva naslova.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila