Hrvaška

Hrvaška zaenkrat ne podpira potrdil o cepljenju proti covidu-19 za turiste

Voditelji Evropske unije bodo v četrtek razpravljali o pandemiji covida-19 in poteku cepljenja. Med drugim naj bi obravnavali tudi možnost uvedbe potrdil za cepljenje za turiste. Neuradni viri zatrjujejo, da Hrvaška zaenkrat ne bo podprla “covidnih potnih listov”. Hrvaška se sicer namerava tudi letos predstaviti kot epidemiološko varna destinacija.

Preberi »

Šter: Cepljenje prinaša upanje tudi za sproščanje omejitev potovanj

Pospešeno cepljenje prebivalstva proti covidu-19 daje veliko upanje tudi za sproščanje omejitev glede potovanj, ki so v veljavi zaradi koronavirusa, je v pogovoru za STA dejal vodja konzularne službe na zunanjem ministrstvu Andrej Šter. Za ponovno vzpostavitev potovanj znotraj EU pa bo treba vzpostaviti tudi enotno potrdilo o cepljenju, je dodal.

Preberi »

Avstrija in Hrvaška s spremembami na meji zaradi koronavirusa

Avstrija in Hrvaška sta danes nekoliko spremenili režim na meji, namenjen zajezitvi novega koronavirusa. Za vstop v Avstrijo je odslej obvezna registracija na spletu, pri čemer velja nekaj izjem. Hrvaška pa je podaljšala prepoved za nenujna potovanja v državo in uvedla posebne ukrepe za države z novim sevom novega koronavirusa.

Preberi »

Petrinjo znova stresel močnejši potresni sunek

Hrvaško Petrinjo je danes zjutraj znova stresel močnejši potresni sunek z magnitudo 4,2, so sporočili hrvaški seizmologi. Potres, ki so ga precej čutili tudi v Zagrebu, je območje stresel ob 7.49, navaja hrvaška tiskovna agencija Hina.

Preberi »

Rdeči križ Slovenije prosi k pomoči za potrese na Hrvaškem

V Sloveniji poteka več akcij zbiranja pomoči Hrvaški po potresih, ki so sosednjo državo prizadeli v zadnjih treh dneh. Rdeči križ Slovenije je hrvaškemu Rdečemu križu iz sklada za solidarnost danes nakazal 10.000 evrov. Prav tako so se takoj povezali s kolegi iz Hrvaške, ki na terenu pomagajo prizadetim ob obeh potresih.

Preberi »

Video: Tako je streslo parlament med sejo

Močnejši potres z magnitudo 6,3 je danes okoli 12.20 stresel širše območje Zagreba, potres pa se je čutil tudi po celotni Sloveniji. Med drugim tudi v parlamentu, kjer poteka seja DZ, ki obravnava predlog sedmega protikoronskega zakona.

Preberi »

Slovaška zaustavlja javno življenje, novi ukrepi tudi na Češkem in na Hrvaškem, Italija brez koronskih rdečih območij

Na Slovaškem so danes zabeležili rekordno število novih okužb s koronavirusom. Po podatkih tamkajšnjega ministrstva za zdravje so s PCR-testi potrdili 3707 novih okužb. Še dodatnih 2357 okužb so potrdili z uporabo manj zanesljivih antigenskih testov. Oblasti napovedujejo zaustavljanje javnega življenja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun