Avstrija

Na rdeči seznam nekateri deli držav članic EU, tudi Madžarske, Avstrije in Hrvaške, Italija na oranžni seznam, Poljska in Srbija na zelenega

Vlada se je seznanila z Oceno epidemiološke situacije v državah Evropske unije in schengenskega območja, Balkana in izbranih tretjih državah, Oceno epidemiološke situacije v državah in priporočilom Evropske komisije Re-open EU ter opredelitvijo kriterija za poslabšanje epidemiološke situacije in epidemiološkimi trendi kumulativne 14-dnevne incidence na 100.000 prebivalcev po posameznih državah, ki jih je pripravil Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Preberi »

Avstrija zaradi porasta okužb zaostruje preventivne ukrepe

Avstrija v prizadevanjih za zajezitev vnovičnega porasta števila okužb z novim koronavirusom s širšo obveznostjo nošenja zaščitnih mask in omejitvami glede udeležbe na dogodkih zaostruje preventivne ukrepe. Ti bi lahko v obliki, kakršna bo v veljavi od ponedeljka, veljali daljše obdobje, je napovedal kancler Sebastian Kurz.

Preberi »

V Avstriji 664 novih okužb, od tega več kot polovica na Dunaju

V Avstriji so v preteklih 24 urah potrdili 664 novih okužb z novim koronavirusom, od tega 387 na Dunaju. Že v preteklih dneh so potrdili po več kot 500 novih okužb. Porast okužb pri naših severnih sosedih zbuja skrb, vrstijo se tudi pobude k uvedbi strožjih ukrepov za zajezitev virusa, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Preberi »

Napovedano združevanje obravnav nekaterih pritožb zoper Verbund

Skoraj osem let po obsežnih poplavah Drave se na mariborskem sodišču nadaljujejo obravnave množice odškodninskih tožb zoper avstrijsko podjetje Verbund. Sodnik Janez Žirovnik je napovedal, da bo s ciljem pospešitve postopkov in zmanjšanja stroškov sojenja skušal združiti nekatere pravdne zadeve, da bi skupaj zaslišali izvedence.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila