Kožuhanje, letos že šestnajsto po vrsti, so pripravili z namenom ohranjanja kmečkih delovnih šeg, ki so pomemben del naše kulturne dediščine. Dogodek ni le prikaz starega opravila, temveč tudi priložnost, da oživimo spomine na čase, ko so ljudje na vasi stopili skupaj, kadar je bilo treba opraviti večje delo.
Tako je bilo tudi letos na Erčevi žagi, kjer se je zbrala množica pridnih rok. Večina udeležencev je kožuhala koruzo, nekateri pa so jo vezali v pare in obešali pod ostrešje, kot se spodobi po starih običajih. Delo je potekalo v prijetnem, skoraj prazničnem vzdušju.
K dobremu razpoloženju so pripomogli tudi muzikantje, ki so s svojim igranjem in prepevanjem poskrbeli, da se je delo hitro odvijalo, smeh pa ni zamrl.
Za piko na i so domače gospodinje pripravile okusno zakusko in s tem znova dokazale, da se na Koroškem ne ohranja le delovna tradicija, ampak tudi gostoljubje in toplina skupnosti, ki združuje vse generacije.
Fotogalerija








Vir: Koroški pokrajinski muzej