Search
Close this search box.

Znani so zmagovalci 3. MPIK natečaja za najboljšo poslovno idejo

Regionalna razvojna agencija Koroška je z namenom spodbujanja razvoja dobrih poslovnih idej organizirala že 3. MPIK Natečaj za najboljšo poslovno idejo. Rezultate so razglasili prejšnji četrtek v okviru MPIK Zajtrka. Hkrati so izvedli tudi okroglo mizo o podjetništvu, na kateri so sodelovali Tine Hamler (Aventa Plus d.o.o.), Hinko Kašnik (Pristar d.o.o.), David Valič (Podjetniški center Slovenj Gradec d.o.o.) ter zmagovalka 2. MPIK Natečaja Špela Kresnik (Špela Kresnik s.p.). Stališča občin kot lastnic infrastruktrure MPIK pa sta v uvodnih nagovorih predstavila Marija Vrhovnik Čas (Občina Ravne) in Darko Sagmeister (MO Slovenj Gradec).

Namen MPIK Natečaja je sicer poiskati nove poslovne ideje, ki imajo potencial, da se s predanim delom nosilcev idej in ob pomoči podjetniških podpornih institucij razvijejo v uspešna podjetja s tržno zanimivimi proizvodi in storitvami. Natečaj, ki poteka pod sloganom »Tvoja ideja bo jutri podjetje«, je letos ponujal bogate in uporabne nagrade v skupni vrednosti več kot 6.000 €. Nagrade so prispevala podjetja Pristar d.o.o., Revolver d.o.o., Delavska hranilnica d.d. (PE Ravne), Kwon d.o.o., občine lastnice infrastrukture MPIK ter RRA Koroška d.o.o.

Na 3. MPIK Natečaj so prejeli 8 popolnih vlog. Med prijavljenimi poslovnimi idejami se jih je 5 nanašalo na storitve, 3 pa na proizvode. Možnost sodelovanja so imeli vsi posamezniki oz. skupine, ne glede na starost, kraj bivanja ali zaposlitveni status. Ideja je lahko bila iz katerekoli gospodarske panoge.

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali Tine Hamler, Hinko Kašnik in David Valič, je izbrala 3 najboljše ideje. Prvo mesto je osvojil Peter Rener s projektom spletne trgovine Guitar God – stoli po meri za kitariste, obešala za kitare ter dekorativni produkti, v kateri bi si kitaristi lahko naročili po meri izdelano opremo. Drugo mesto je pripadlo Tinci Vomer s poslovno idejo Uran – veganski izdelki in storitve, tretje pa Barbari Lenart s projektom AYURFIT – izboljšanje kvalitete življenja zaposlenih.

FOTO: Boris Skudnik

Dogodki