Search
Close this search box.

FOTO: Slovenjgraška Fontana bo povezovala in razveseljevala

V Slovenj Gradcu so sinoči slavnostno predali namenu novo in težko pričakovano fontano. Občani so gradnjo spremljali tako z navdušenjem, kot tudi z mešanimi občutki, marsikdo se je spraševal o upravičenosti investicije, toda ob otvoritvi nihče ni mogel zanikati, da gre za veličasten objekt in poklon mestu.

Kot je ob odprtju povedal župan MOSG Andrej Čas, se je ideja o vodometu porodila že v času njegovega predhodnika, vendar je šlo za zahteven projekt in obsežno investicijo, za katero so se le stežka odločili. Lanska 750-letnica Slovenj Gradca je bila odlična priložnost za to, da zamisel naposled udejanjijo in z njo polepšajo mesto ter privabijo obiskovalce.

Zbrane je nagovoril tudi predsednik četrtne skupnosti Polje Boris Raj, ki je napovedal, da bo nova fontana postala center mesta in skupnosti, saj simbolično povezuje kar štiri izmed petih četrtnih skupnosti mesta Slovenj Gradec.

Otvoritev fontane odpira vprašanje nadaljne ureditve in polepšanja mesta. Kot je pojasnil župan, stremijo k čim lepši podobi starega mestnega jedra, zato načrtujejo odstranitev mitnic ob vhodu v center. Toda dokler ne bodo našli učinkovite rešitve, s katero bi jih lahko nadomestili, se to še ne bo zgodilo. Ena izmed zahtevnejših točk je tudi stara Nama, ki je pod spomeniškim varstvom, zato je njena morebitna prenova omejena s predpisi.

Ob koncu se je župan Andrej Čas še zahvalil soavtorjem fontane Boštjanu Temnikarju, Alešu Ruprehtu in Studiu Uršič, ter Gradbeništvu Merzdovnik in Komunali Slovenj Gradec. Pri tem je izrekel še posebno zahvalo občanom in davkoplačevalcem, brez katerih projekta ne bi mogli izpeljati.

 

Dogodki