Včeraj v Slovenj Gradcu dalmatinski večer s Klapo Leut (FOTO)

67345060_2315000141930190_4124144588233375744_n1
Foto: Vabo

V Slovenj Gradcu tudi ta vikend v znamenju dobre glasbe. V petek je pred Hotelom Vabo za zabavo poskrbela Korošica Dunja Vrhovnik, včeraj, 20. 7. 2019, pa smo prisluhnili koncertu Klape Leut. V mestu pa bo veselo in razigrano tudi danes, ko bodo na svoj račun prišli najmlajši. Obetajo se namreč animacije za otroke ter napihljiva igrala.

Kako je bilo na koncertu pevke Dunje Vrhovnik si lahko pogledate TUKAJ.

Včeraj zvečer so v središču Slovenj Gradca pripravili dalmatinski večer. V vročem poletnem večeru so v Piceriji in pivnici Kuf’r poskrbeli za morske jedi ter za hladno pijačo ter tako pričarali pravo dalmatinsko vzdušje. Ob dobri večerji s pestro morsko ponudbo pa smo lahko prisluhnili članom dalmatinske Klape Leut, ki prihajajo iz Zadra in delujejo kot vokalno-instrumentalna skupina vse od leta 1983. Vokalna skupina za spremljavo uporablja tradicionalne instrumente: kitare in mandoline. Takoj po ustanovitvi si je Klapa Leut ustvarila lastno, prepoznavno avdio-vizualno podobo, saj snemajo svoje avtorske pesmi. Hkrati so si z velikim številom nastopov po raznih prizoriščih nabirali glasbene izkušnje ter zvesto občinstvo.

Klapa Leut.
FOTO: Kufr

Klapa vedno, ne glede kje nastopa ustvari pristno in domače vzdušje enkratne Dalmacije in nič drugače ni bilo včeraj v mestnem jedru Slovenj Gradca. V dolgoletni glasbeni karieri so se člani poleg domovine predstavili tudi v Evropi. Izdali so osem avtorskih zgoščenk, pet kompilacijskih albumov in posneli deset video spotov. Člani Klape Leut so: Braco R. Surić (tenor, mandolina), Vjekoslav Šuljić (bariton, kitara, bas kitara), Neven Tičić (prvi tenor, kitara), Mario Smoljan (drugi tenor, kitara), Ive Režan (bas), Šime Vihar (bariton, drugi bas, kitara, bas kitara).

Celoten seznam prireditev si lahko ogledate TUKAJ.

Danes, 21. julija 2019 od 12. ure dalje pa pred hotelom Vabo poteka zabava za naše najmlajše, saj se bodo lahko igrali na napihljivih igralih, pripravili bodo tudi različne animacije. Na voljo pa bo tudi posebna ponudba palačnik, tortic in sladoleda za vse sladkosnede. 

Pred hotelom Vabo se odvija pravi “Družinski dan” in sicer:

• Od 14.00 ure dalje: NAPIHLJIVA IGRALA (Gusarska ladja in drča),

• Od 16.00 ure dalje: OTROŠKE DELAVNICE in NAPIHLJIVA ZABAVA,

• posebna ponudba palačink, tortic in sladoleda za naše najmlajše.

In kaj nas čaka naslednji vikend?

V petek, 26. 7. 2019 bo na terasi mestne kavarne Ars Cafe koncert Ars Akustic. Pripravili pa bodo tudi kulinarično popestritev “pulled pork” in Koroški hot-dog ter pivo.

V soboto in nedeljo, 27. in 28. 7. 2019 bo filmski festival Zebra. Filmski teden se bo pričel s festivalom animiranega filma za otroke in mladostnike Zebra, ki bo potekal v mestnem jedru Slovenj Gradca, na kar štirih različnih prizoriščih: SHOTS pisarna, D.tajl Concept Store, Koroški pokrajinski muzej in Rojstna hiša Huga Wolfa. Filmi se bodo vrteli od 9.30 do 17.00 (na vsake pol ure se bo filmski sklop ponovil). Več o festivalu si lahko preberete TUKAJ.

V nedeljo, 28. 7. 2019 bodo od 17. do 19. ure na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu potekale urbane delavnice.

Preberite o katerih dogodkih smo že pisali in kaj vse se je že dogajalo v Slovenj Gradcu to poletje: V Slovenj Gradcu ne popuščajo. Tokrat so navdušili Tori Tango s pevko Gabrielo Alarcon in violinistka Žana, uživali so tudi najmlajši, Poletje v Slovenj Gradcu: v soboto smo prisluhnili dvema koncertoma pod zvezdami, Slovenjgraško poletje: Raiven v Kulturnem domu navdušila z akustičnim koncertom, Poletje v Slovenj Gradcu: dogodki minulega vikenda privabili množico ljudi, V mestnem jedru Slovenj Gradca živahno tudi ta konec tedna.

Klapa Leut v Slovenj Gradcu:

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.