Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu ne popuščajo. Tokrat so navdušili Tori Tango s pevko Gabrielo Alarcon in violinistka Žana, uživali so tudi najmlajši (FOTO)

V atriju graščine Rotenturn in v mestnem jedru Slovenj Gradca je bilo v okviru Slovenjgraškega poletja tudi ta vikend živahno in pestro. Nastopili so pevka in harfistka Raiven, Tori Tango s pevko Gabrielo Alarcon ter violinistka Žana. V nedeljo pa se je pred Kuf’rom, kjer je potekal družinski dan, odvil pravi otroški živ žav.  

FOTO: Nika Hölcl Praper

O petkovem nastopu pevke in harfistke Raiven, ki je prisotne navdušila z akustičnim koncertom v KD Slovenj Gradec, smo že poročali TUKAJ.

V soboto, 13. julija 2019, so se v atriju Graščine Rotenturn občinstvu predstavili Tori Tango s pevko Gabrijelo Alarcon. Člani zasedbe Tori Tango predstavljajo prvo integralno in popolnoma avtorsko tango glasbo slovenskega izvajalca. Harmonikar in komponist Jure Tori je senzibilen ustvarjalec čudovitih glasbenih vzdušij, karizmatičnega izraza in edinstvenega sloga. V zasedbi Tori Tango poleg Jureta na harmoniki delujejo tudi Kurt Bauer na violini, Matjaž Stošić na kitari, Ewald Oberleitner na kontrabasu ter vokalistka Gabriela Alarcon. Skupina predstavlja vse tisto, kar krasi tango, od intimističnih in liričnih instrumentalnih nežnosti do vznesenosti latino žanrskih prijemov.

»To leto smo želeli program dvigniti še na višji nivo, ga terminsko podaljšati in ponovno oživeti staro prizorišče, ki ima za tovrstni program resnično poseben čar – atrij graščine Rotenturn,« je že večkrat do zdaj poudaril slovenjgraški župan Tilen Klugler. In kot kaže, jim glede na zadovoljne in navdušene obiskovalce kljub slabšemu vremenu, ki jo jim ne gre najbolj na roko, kar dobro uspeva.

FOTO: Nika Hölcl Praper

Letos so se organizatorji Javni zavod Spotur in Mestna občina Slovenj Gradec povezali z gostinskimi lokali v mestu in tako se vsebinsko zelo raznolik program vsak vikend odvija tudi na njihovih terasah, oziroma na različnih lokacijah v mestu.

Tako so tudi to soboto za popestritev sobotnega večera poskrbeli v Piceriji in pivnici Kuf’r, kjer je nastopila violinistka Žana Prasnic, domačinka, ki ima kar nekaj različnih hobijev, med njimi tudi igranje violine. Po končani višji glasbeni šoli se je usmerila v bolj moderno zvrst glasbe in zdaj že četrto leto ustvarja sama ter z veseljem zaigra pred navdušeno publiko, kot je bila sobotna v Kuf’ru.

Nedelja pa je bila namenjena družinam oziroma predvsem najmlajšim, ki so pred Kuf’rom neutrudno uživali na napihljivih igralih.

Veselo in zabavno pa bo v Slovenj Gradcu tudi v naslednjih tednih. Že ta vikend boste lahko med drugim prisluhnili Dunji Verhovnik in Klapi Leut. Celoten program dogajanja v okviru Slovenjgraškega poletja najdete TUKAJ. Naj še omenimo, da je vstop na prireditve prost.

Dogodki