Slovenjgraško poletje: Raiven v Kulturnem domu navdušila z akustičnim koncertom (FOTO)

Včeraj, 12. julija 2019 ob 21. uri bi moral biti v atriju graščine Rotenturn akustični koncert pevke in harfistke Raiven. Zaradi slabega vremena je bil koncert prestavljen v Kulturni dom Slovenj Gradec.

V okviru Slovenjgraškega poletja, ki ga organizira Kulturni dom Slovenj Gradec so včeraj pripravili akustični koncert pevke in harfistke Raiven.

Raiven.

Raiven spremlja glasba že od malih nog. S harfo je končala nižjo in srednjo glasbeno šolo. Srednjo šolo je obiskovala na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru, smer harfa, džezovsko petje in solopetje ter program umetniške gimnazije. Maturirala je iz solopetja nato pa svoje glasbeno izobraževanje nadaljevala na Akademiji za glasbo (solopetje – opera). Za svoje dosežke na področju klasične glasbe je bila večkrat nagrajena. Pod umetniškim imenom Raiven je začela nastopati leta 2014, izdala pa je tudi dva albuma Magenta (2017) in REM (2019). Trikrat se je potegovala na Emi za nastop za pesem Evrovizije, a ji je zmaga zmeraj za las ušla iz rok. V svoje skladbe tke mistiko in temačnost ter ju ponuja v obliki, ki ji pravi elektronski pop. Vsi poznamo njene pesmi: Jadra, Bežim, Črno bel, Nov planet, Zažarim, Povej, KAOS…

Akustični koncert Raiven v Kulturnem domu v Slovenj Gradcu.

Na akustičnem koncertu, ki je trajal približno uro in petnajst minut je Raiven predstavila sedemnajst pesmi. Pri akustični izvedbi koncerta sta ji pomagala violinist Luka Beljan in violončelist Žan Beljan, sama pa je poleg petja zaigrala še na harfo. V Kulturnem domu v Slovenj Gradcu, kjer je bilo preko sto poslušalcev je predstavila je svoje avtorske pesmi, katerih je večina avtorica sama. Uživali smo lahko ob pesmih Jadraj, Sijaj, 13, Kralj Babilona, Zažarim + Wicked Game, KAOS, Povej, Črno bel, Break down, Ledenik in Širni Ocean. Na koncertu pa je dodala še nekaj priredb kot so: What Now barbadoške pevke Rihanne, Figures kanadske pevke Jessie Reyez, Movement irskega pevca Hozierja, pesem Always Remember Us This Way, ki smo jo lahko slišali v izvedbi pevke Lady Gaga v filmu Zvezda je rojena, pesem Moonlight, ki jo izvaja ameriški raper XXXTentacion in Slow Dancing In The Dark, ki jo v originalu predstavlja japonski glasbenik Joji.

V galeriji fotografij poglejte kako smo se imeli na koncertu:

V okviru Slovenjgraškega poletja pa bo zanimivo tudi danes, 13. julija 2019, ko se bodo ob 21. uri v atriju Graščine Rotenturn predstavili Tori Tango s pevko Gabrijelo Alarcon, v Piceriji in pivnici Kuf’r pa ob 20. uri koncert violinistke Žane. O obeh koncertih si lahko več preberete TUKAJ.

V nedeljo, 14. julija 2019 pa bodo ob 14. uri pred hotelom Vabo poskrbeli za naše najmlajše. Od 14. ure dalje se bodo lahko zabavali na napihljivih igralih (gusarska ladja in grča), od 16. ure bodo otroške delavnice in poslikava obraza. Pripravili bodo tudi posebno ponudbo palačink, tortic in sladoleda za vse sladkosnede. Vstopnine ni.