Search
Close this search box.

Slovenjgraško poletje: ta vikend v družbi Raiven, Tori Tanga in Gabriele Alarcon ter Žane

V atriju graščine Rotenturn in v mestnem jedru Slovenj Gradca bo v okviru Slovenjgraškega poletja, tudi ta vikend živahno in pestro. Nastopili bodo pevka in harfistka Raiven, Tori Tango s pevko Gabrielo Alarcon ter violonistka Žana.

Kot smo že omenili so v okviru Slovenjgraškega poletja, ki ga organizira Kulturni dom Slovenj Gradec pripravili tudi druge poletne prireditve, ki se bodo odvijale v mestnem jedru Slovenj Gradca vse do konca avgusta. Letos so se organizatorji Javni zavod Spotur in Mestna občina Slovenj Gradec povezali z gostinskimi lokali v mestu in tako se bo vsebinsko zelo raznolik program odvijal tudi na njihovih terasah, oziroma na različnih lokacijah v mestu. Poglejte kaj se bo dogajalo prihajajoči vikend.

V petek, 12. julija 2019 bo ob 21. uri v atriju graščine Rotenturn akustični koncert pevke in harfistke Raiven.

Raiven spremlja glasba že od malih nog. S harfo je končala nižjo in srednjo glasbeno šolo. Srednjo šolo je obiskovala na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru, smer harfa, džezovsko petje in solopetje ter program umetniške gimnazije. Maturirala je iz solopetja nato pa svoje glasbeno izobraževanje nadaljevala na Akademiji za glasbo (solopetje – opera). Za svoje dosežke na področju klasične glasbe je bila večkrat nagrajena. Pod umetniškim imenom Raiven je začela nastopati leta 2014, izdala pa je tudi dva albuma Magenta (2017) in REM (2019). Trikrat se je potegovala na Emi za nastop za pesem Evrovizije, a ji je zmaga zmeraj za las ušla iz rok. V svoje skladbe tke mistiko in temačnost ter ju ponuja v obliki, ki ji pravi elektronski pop. Vsi poznamo njene pesmi: Jadra, Bežim, Črno bel, Nov planet, Zažarim, Povej, KAOS…

Raiven
FOTO: Facebook Raiven

V soboto, 13. julija 2019 se bodo ob 21. uri v atriju Graščine Rotenturn predstavili Tori Tango s pevko Gabrijelo Alarcon.

Tori Tango predstavlja prvo integralno in popolnoma avtorsko tango glasbo slovenskega izvajalca. Harmonikar in komponist Jure Tori je senzibilen ustvarjalec čudovitih glasbenih vzdušij, karizmatičnega izraza in edinstvenega sloga. V zasedbi Tori Tango poleg Jureta na harmoniki delujejo tudi Kurt Bauer na violini, Matjaž Stošić na kitari, Ewald Oberleitner na kontrabasu ter vokalistka Gabriela Alarcon. Skupina predstavlja vse tisto, kar krasi tango, od intimističnih in liričnih instrumentalnih nežnosti do vznesenosti latino žanrskih prijemov.Tango je dotik, notranji premik od mene do tebe in nazaj. Tango je stapljanje s teboj. S stvarstvom, temo in tišino. Tango je tu in zdaj. Tango je vsak izmed nas. Še posebej, ko si objet s plesnimi koraki, ljubezensko poezijo in glasbo.

Tori Tango
FOTO: Facebook Kulturni dom Slovenj Gradec

V primeru dežja bosta oba koncerta prestavljena v Kulturni dom Slovenj Gradec.

Za popestritev sobotnega večera in noči pa bodo med drugim poskrbeli tudi v Piceriji in pivnici Kuf’r, kjer bo ob 20. uri koncert violinistke Žane. Žana Prasnic je domačinka, ki ima kar nekaj različnih hobijev, med njimi tudi igranje violine. Po končani višji glasbeni šoli se je usmerila v bolj moderno zvrst glasbe in zdaj že četrto leto ustvarja sama.

Pretekle vikende so nas pred hotelom Vabo zabavali Kvatropirci in Tomica Banfić, o čemer si lahko preberete TUKAJ in TUKAJ.


Za sobotni koncert si rezervirajte mizo in začutite utrip mesta: Andjelina (051 430 471)

V nedeljo, 14. julija 2019 pa bodo ob 14. uri pred hotelom Vabo poskrbeli za naše najmlajše. Od 14. ure dalje se bodo lahko zabavali na napihljivih igralih (gusarska ladja in grča), od 16. ure bodo otroške delavnice in poslikava obraza. Pripravili bodo tudi posebno ponudbo palačnik, tortic in sladoleda za vse sladkosnede. Vstopnine ni.

Celoten seznam prireditev si lahko ogledate TUKAJ.

Naslednji vikend, 19. in 20. julija 2019 pa vas bo v petek pred hotelom Vabo zabavala Dunja Vrhovnik, ki je nastopila v oddaji Slovenija ima talent (več o Dunji si lahko preberete TUKAJ), v soboto pa bo koncert Klape Leut.

Dogodki