Včeraj je za zabavo v Slovenj Gradcu poskrbela Dunja, danes prihaja Klapa Leut (FOTO)

VIP00675
FOTO: Aljaž Uršej

V Slovenj Gradcu je tudi ta vikend zanimivo in pestro. Včeraj je pred Hotelom Vabo za zabavo poskrbela Korošica Dunja Vrhovnik, danes, 20. 7. 2019, pa sledi koncert Klape Leut. Veselo in razigrano bo tudi v jutri, 21. 7. 2019, ko bodo na svoj račun prišli najmlajši. Obetajo se namreč animacije za otroke ter napihljiva igrala.

Včeraj je že tako razgreto ozračje v Slovenj Gradcu dodatno ogrevala uspešna Korošica Dunja Vrhovnik iz Pameč pri Slovenj Gradcu, ki se je lani uspešno predstavila v šovu Slovenija ima talent. Glasba jo spremlja že od malih nog, saj igra kitaro že od sedmega leta. Obiskovala je Glasbeno šolo v Velenju, nato pa je študirala na Univerzi za glasbo na Dunaju. S petjem se je začela ukvarjati pred tremi leti. Dunja je znana po svojih energičnih nastopih, poje pa vse žanre pesmi, od slovenskih, hrvaških in tudi angleških. Pravi, da njeni koncerti ponavadi potekajo tako, da na začetku kakšno pesem odpoje sama, potem pa se ji pridruži tudi občinstvo in tako je bilo tudi včeraj.

Celoten seznam prireditev si lahko ogledate TUKAJ.

Danes pa boste lahko prisluhnili članom dalmatinske Klape Leut, ki prihajajo iz Zadra in delujejo kot vokalno-instrumentalna skupina vse od leta 1983. Vokalna skupina za spremljavo uporablja tradicionalne instrumente: kitare in mandoline. Takoj po ustanovitvi si je Klapa Leut ustvarila lastno, prepoznavno avdio-vizualno podobo, saj snemajo svoje avtorske pesmi. Hkrati so si z velikim številom nastopov po raznih prizoriščih nabirali glasbene izkušnje ter zvesto občinstvo.

Klapa vedno, ne glede kje nastopa ustvari pristno in domače vzdušje enkratne Dalmacije. V dolgoletni glasbeni karieri so se člani poleg domovine predstavili tudi v Evropi. Izdali so osem avtorskih zgoščenk, pet kompilacijskih albumov in posneli deset video spotov. Člani Klape Leut so: Braco R. Surić (tenor, mandolina), Vjekoslav Šuljić (bariton, kitara, bas kitara), Neven Tičić (prvi tenor, kitara), Mario Smoljan (drugi tenor, kitara), Ive Režan (bas), Šime Vihar (bariton, drugi bas, kitara, bas kitara).

Za koncert Klape Leut si rezervirajte mizo in začutite utrip mesta: Andjelina (051 430 471)

Jutri pa bodo od 12 ure naprej pred Hotelom Vabo napihljiva igrala za otroke in animacije. Na voljo pa bo tudi posebna ponudba palačnik, tortic in sladoleda.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.