Search
Close this search box.

V preteklih dneh so nas v okviru Poletja v mestu zabavali DJ Pipileto, Nuša Derenda in Suha Južina (FOTO)

Ker poletja še ni konec so tudi prejšnji vikend in med tednom v Slovenj Gradcu v okviru programa “Poletje v mestu” pripravili za vsak okus nekaj. Poglejte kaj se je dogajalo v mestnem jedru.

V petek, 23. avgusta 2019 smo se družili na terasi Hiše Ančka, kjer so pripravili Coctail večer z DJ Pipiletom. Postregli so s pestro izbiro osvežilnih priljubljenih poletnih pijač gin tonicov in cocktailov. Vzdušje ob dobri elektronski glasbi, hrani in pijači je bilo perfektno.

Coctail večer z Dj Pipiletom.
FOTO: Nika Hölcl Praper

POGLEJTE SI GALERIJO FOTOGRAFIJ COCTAIL VEČERA V HIŠI ANČKA:

V mestnem jedru pa smo v soboto kljub slabemu vremenu zopet uživali ob dobri hrani in pijači za katero je poskrbela Pivnica in picerja Kuf’r, prisluhnili smo uličnemu koncertu priznane slovenske pevke Nuše Derenda. Pevka pa je še pred koncertom v Kuf’ru zapela v središču mesta, kjer se je poklonila najuspešnejši športni plezalki, domačinki Janji Garnbret. Kako je bilo na slavnostnem sprejemu si lahko pogledate TUKAJ.

Pevka Nuša Derenda.
FOTO: Katja Golob
Pevka se je poklonila najboljši plezalki na svetu Janji Garnbret.
FOTO: Katja Golob
Nuša Derenda v Slovenj Gradcu.
FOTO: Katja Golob

Nuša Derenda je znana slovenska pevka zabavne glasbe, ki jo je ljubezen do glasbe spremljala že od otroških let. Pela je v zborih, nastopala kot solistka na prireditvah, obiskovala glasbeno šolo in se učila igrati harmoniko. S 14-imi leti se je pridružila glasbeni skupini in si tam nabirala izkušnje v svetu glasbe. Poleg nastopov je delala tudi kot pripravnica v vrtcu in nadaljevala študij na višji vzgojiteljski šoli. Petje v skupini in potovanja po Evropi so jo vlekla vedno globlje v glasbo. Kasneje se je odločila za samostojno kariero, ki ji je prinesla vrsto nastopov in zmag na najbolj priljubljenih glasbenih festivalih. Slovenijo je zastopala tudi na pesmi Evrovizije, kjer nam je “pripela” zavidljivo 7. mesto. Nekateri izmed njenih največjih hitov so: Čez 20 let, Ni mi žal, evrovizijski Energy, Vzemi me veter, Ne kliči me, V ogenj zdaj obleci me, Naj mi dež napolni dlan, Mi smo s teboj, Pesek v oči in mnoge druge.

Pretekle vikende so nas pred hotelom Vabo zabavali KvatropirciTomica BanfićŽana in Dunja Vrhovnik in skupina MJAV.

V sredo, 28. avgusta pa je bila v znamenju dobre glasbe Kavarna Čokoladica, kjer so pripravili druženje ob glasbi, pijači in ostalih dobrotah. V prijetnem ambientu so nas prijazne natakarice postregle z domačimi slanimi dobrotami, stalno ponudbo sladic, coctailov, hladnega piva in ostalih napitkov, ki so nam pogreli telo in srce. Za dušo pa je bilo poskrbljeno, ko so na oder stopili člani zasedbe Suha Južina (»Musique Boutique«). Ob butičnih priredbah, ki zvenijo na svojstven, suho južinski način, so nas peljali skozi kratko glasbeno zgodovino, od 19. do 21. stoletja. Beethoven, Brahms, Ellington, Presley, Privšek, Stepenwolf, Pet Shop Boys ter Deep Purple in drugi, so zazveneli v plesnih ritmih, ki so jih člani banda pričarali na violini, kontrabasu, banju, bobnu, kitari in s prelestnim glasom.

SUHA JUŽINA V KAVARNI ČOKOLADICA:

Kavarna Čokoladica pa poleg ostalih 50 gostinskih lokalov sodeluje tudi v akciji “S kolesom v mesto”, o čemer si lahko več preberete TUKAJ. Z malo sreče lahko dobite dve majici.

Že danes pa bomo uživali na koncertu energične Dunje Vrhovnik, ki bo nastopila v Hiši Ančka, na terasi Ars Cafe mestne kavarne pa nas bo zabaval stand up komik Gašper Bergant. Več o dogajanju ta vikend si preberite TUKAJ.

Dogodki