Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu pripravili slavnostni sprejem za Janjo Garnbret (FOTO in VIDEO)

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler je Janji v imenu občine in občinskega sveta podaril ček v vrednosti 5000 evrov.

Včeraj, 24. avgusta, so v Slovenj Gradcu veličastno sprejeli domačinko 20-letno Janjo Garnbret iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu, najuspešnejšo športno plezalko na svetu, ki je pred dnevi na svetovnem prvenstvu na Japonskem bila praktično nepremagljiva in se je v domovino vrnila s tremi zlatimi medaljami.

KKo vidim domače ljudi, da so veseli in ponosni name, mi to največ pomeni in mi postane toplo pri srcu,” je med drugim dejala najboljša športna plezalka na svetu.

V počastitev izjemnega uspeha, trojne zmage na svetovnem prvenstvu v kombinaciji, balvanih in težavnosti ter zgodovinskega dosežka Slovenjgradčanke Janje Garnbret so se včeraj na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu veselili številni njeni podporniki in navijači od blizu in daleč.

VIDEO: Sprejem Janje Garnbret v Slovenj Gradcu

[aiovg_video id=91952]

Župan MO Slovenj Gradec in Janja Garnbret

Slovenjgradčanki so za njene uspehe na slavnostnem sprejemu čestitali številni Korošci, med njimi tudi župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler, ki je dejal, da se je Janja v zgodovino Slovenj Gradca zapisala z zlatimi črkami. Čestitali pa so ji tudi predstavniki slovenjgraške športne zveze, Vaške skupnosti Šmartno pri Slovenj Gradcu in Javnega zavoda Spotur. Sprejema so se med drugim udeležili tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec in poslanca v DZ Jani Prednik ter Jože Lenart.

Janji se je poklonila tudi Nuša Derenda.

Naj spomnimo, da je Janja Garnbret (Šaleški AO), edina v zgodovini tega športa, ki je na istem svetovnem prvenstvu osvojila naslov svetovne prvakinje v treh različnih disciplinah, hkrati pa je tudi edina med slovenskimi športniki, ki je na enem svetovnem prvenstvu osvojila tri zlate medalje. V Hačiodžiju se je najprej zapisala v zgodovino kot prva plezalka, ki je ubranila naslov svetovne prvakinje v balvanskem plezanju, nato je postala prva ženska, ki je na istem svetovnem prvenstvu slavila v težavnosti in balvanih, nato pa edina v zgodovini športnega plezanja s trojčkom zlatih medalj v težavnosti, balvanih in kombinaciji. S skupno šestimi zlatimi odličji je ženska z največ zmagami na svetovnih prvenstvih, poleg njih ima še srebrno, na Japonskem pa si je priplezala tudi vozovnico za olimpijske igre Tokio 2020 ter postavila osebni in slovenski ženski rekord v hitrosti.

Janji se je na odru pridružil tudi njen partner Domen Škofic.

Pri tem naj še omenimo, da je slovenska reprezentanca v športnem plezanju na letošnjem prvenstvu osvojila štiri žlahtna odličja in tako skupno število medalj na svetovnih prvenstvih dvignila na 18. Skupna bera treh zlatih in srebrne medalje jo postavlja na mesto najuspešnejše reprezentance na letošnjem SP. Uspeh Garnbretove je namreč dopolnila Mia Krampl (AO PD Kranj), ki je navdušila z naslovom svetovne podprvakinje v težavnostnem plezanju. Janja pa ni bila edina Korošica v slovenski reprezentanci, ampak smo imeli Korošci na prvenstvu tudi Gregorja Vezonika (AK Ravne), ki je v balvanih osvojil 39. mesto.

Janji so se prišli poklonit tudi mladi plezalci iz Alpinističnega kluba Slovenj Gradec, ki so svoje znanje pokazali na začasno postavljeni plezalni steni sredi Glavnega trga.

Sprejema so se udeležili tudi najmlajši oboževalci Janje Garnbret.

Organizatorja prireditve sta bila Mestna občina Slovenj Gradec in Javni zavod SPOTUR.