Search
Close this search box.

Poletje v mestu ta vikend z Dunjo Vrhovnik, Klapo Leut in zabavo za otroke

V sklopu programa “Poletje v mestu” bo tudi ta vikend v Slovenj Gradcu zanimivo, saj pred Hotelom Vabo pripravljajo zabavo za vse generacije. V petek, 19. 7. 2019, bo koncert Dunje Vrhovnik, v soboto, 20. 7. 2019, koncert Klape Leut, v nedeljo, 21. 7. 2019 pa bodo zopet pripravili animacije za otroke ter napihljiva igrala.

V petek, 19. julija 2019 bo ob 20. uri pred Hotelom Vabo koncert Dunje Vrhovnik.

Uspešna Korošica Dunja Vrhovnik prihaja iz Pameč pri Slovenj Gradcu. Leta 2018 se nam je uspešno predstavila v šovu Slovenija ima talent. Glasba jo spremlja že od malih nog saj igra kitaro že od sedmega leta. Obiskovala je Glasbeno šolo v Velenju, nato pa je študirala na Univerzi za glasbo na Dunaju. S petjem se je začela ukvarjati pred tremi leti. Dunja je znana po svojih energičnih nastopih, poje pa vse žanre pesmi, od slovenskih, hrvaških in tudi angleških. Pravi, da njeni koncerti ponavadi potekajo tako, da na začetku kakšno pesem odpoje sama, potem pa se ji pridruži tudi občinstvo. Kaj bo Dunja pripravila tokrat pridite in preverite sami.

V soboto, 20. julija 2019 bo ob 20. uri pred Hotelom Vabo koncert Klape Leut.

Člani dalmatinske Klape Leut prihajajo iz Zadra in delujejo kot vokalno-instrumentalna skupina vse od leta 1983. Vokalna skupina za spremljavo uporablja tradicionalne instrumente: kitare in mandoline. Takoj po ustanovitvi si je Klapa Leut ustvarila lastno, prepoznavno avdio-vizualno podobo, saj snemajo svoje avtorske pesmi. Istočasno so si z velikim številom nastopov po raznih prizoriščih nabirali glasbene izkušnje ter zvesto občinstvo. Klapa vedno, ne glede kje nastopa ustvari pristno in domače vzdušje enkratne Dalmacije. V dolgoletni glasbeni karieri so se člani poleg domovine predstavili tudi v Evropi. Izdali so osem avtorskih zgoščenk, pet kompilacijskih albumov in posneli deset video spotov. Člani Klape Leut so: Braco R. Surić (tenor, mandolina), Vjekoslav Šuljić (bariton, kitara, bas kitara), Neven Tičić (prvi tenor, kitara), Mario Smoljan (drugi tenor, kitara), Ive Režan (bas), Šime Vihar (bariton, drugi bas, kitara, bas kitara).

Za koncert Dunje Vrhovnik in Klape Leut si rezervirajte mizo in začutite utrip mesta: Andjelina (051 430 471). Na Facebook strani Kuf’ra pa lahko z malo sreče osvojite večerjo za sobotni večer, ko bo pred Kufrom nastopila Klapa Leut. V nagradni igri namreč podarjajo dalmatinsko večerjo za dve osebi v Kuf’r-u.

V nedeljo, 21. julija 2019 bodo od 12 ure naprej pred Hotelom Vabo napihljiva igrala za otroke in animacije.

FOTO: Nika Hölcl Praper. Tako so uživali najmlajši prejšnjo nedeljo.

V nedeljo, 21. julija 2019 pa bodo ob 12. uri pred hotelom Vabo poskrbeli za naše najmlajše, saj se bodo lahko zabavali na napihljivih igralih, pripravili bodo tudi različne animacije. Na voljo pa bo tudi posebna ponudba palačnik, tortic in sladoleda za vse sladkosnede. 

Pretekle vikende so nas pred hotelom Vabo zabavali Kvatropirci in Tomica Banfić in Žana.

Celoten seznam prireditev si lahko ogledate TUKAJ.

Picerija in pivnica Kuf’r je nastala iz imena Kuf’r pub, ki je bil odprt v Hotelu Slovenj Gradec od leta 2003 do 2007. Vsi se ga spominjamo po nepozabnih zabavah in prijetnem vzdušju. Nostalgija pa je ostala tudi v podjetju Vabo in od tod odločitev po ponovnem odprtju, tokrat s še boljšo ponudbo v domačem ambientu. V pivnici in piceriji Kuf’r vam ponujajo raznoliko ponudbo pic, burgerjev, steakov, perutničk, solatnih krožnikov in domačih sladic. Za vse tiste, ki pa radi uživate ob vrčku dobrega piva, pa imajo na voljo več kot 20 različnih vrst piv. V teh poletnih dneh pa se lahko pohvalijo tudi z odlično ledeno kavo. Letos pa so se združili z Javnim zavodom Spotur in Mestno občino Slovenj Gradec in tako se in se še bo vsebinsko zelo raznolik program odvijal tudi na njihovih terasah oziroma na različnih lokacijah v mestu.

Preberite tudi: V Slovenj Gradcu ne popuščajo. Tokrat so navdušili Tori Tango s pevko Gabrielo Alarcon in violinistka Žana, uživali so tudi najmlajši (FOTO).