Search
Close this search box.

Najuspešnejšim ravenskim osnovnošolcem zlate petice

V Kulturnem centru na Ravnah je potekala slovesnost, na kateri je župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen sprejel najboljše učenke in učence, ki so se vsa leta šolanja izkazali z odličnim uspehom. V spomin je vsem 30 učenkam in učencem podelil zlate petice Zlatarstva Pečnik.

Zaradi trenutnih razmer je letošnja slovesnost potekala nekoliko drugače. Najprej so bili na vrsti učenke in učenci Osnovne šole Koroških jeklarjev, nato še njihovi sovrstniki iz Osnovne šole Prežihovega Voranca.

Ravenski župan je čestital vsem prejemnikom zlatih petic ter ob tem izpostavil pomen in vlogo staršev, ki so opravili izjemno delo. Zahvalil se je tudi vsem mentorjem, učiteljem in ostalim, ki so prepoznali talent in ga znali “zvabiti na plano” ter usmerjati, voditi in pomagati učenkam in učencem, da so vedno posegali po znanju v olimpijskem duhu “hitreje, višje, močneje.”

 FOTO: Nika Hölcl Praper

Slovesna podelitev zlatih petic najboljšim učenkam in učencem:

Pripravili pa so tudi kulturni program, kjer je sodeloval moderator Matjaž Homan, slovesnost pa so z glasbo dopolnili dijaki ravenske gimnazije Tinkara Lednik, Nuša Perenda in Anže Paradiž.

 FOTO: Nika Hölcl Praper

Zlate petice je prejelo trideset učenk in učencev:

Iz Osnovne šole Koroški jeklarji je deset učencev zaključilo šolanje z odličnim uspehom, iz Osnovne šole Prežihovega Voranca pa kar dvajset.

Iskrene čestitke učenkam, učencem, učiteljem, mentorjem in tudi staršem.

Preberite še: Odličnjaki na obisku pri županu Mute in Vuzenice, Najuspešnejši učenci in učenke prejeli priznanja slovenjgraške občineNajuspešnejši dijaki in dijakinje prejeli priznanja slovenjgraške občine.

VIR: Občine Ravne