Search
Close this search box.

Najuspešnejši dijaki in dijakinje prejeli priznanja slovenjgraške občine

Potem, ko je slovenjgraški župan Tilen Klugler dopoldne podelil priznanja najboljšim učencem in učenkam osnovnih šol, so na vrsto prišli še dijaki in dijakinje, ki so skozi vsa leta šolanja izkazali posebne dosežke in odličen uspeh.

Župan Tilen Klugler je v Mladinskem kulturnem centru na Ozarah podelil priznanja priznanja 36 srednješolcem. Podelitev priznanj je letos potekala brez rokovanja, a kot je dejal župan “zato nič manj iz srca.”

Klugler je dejal, da pred nekaj tedni sploh ni verjel, da bo dijake in dijakinje ter profesorice, profesorje ter ravnateljice in ravnatelje pozdravil v imenu lokalne skupnosti ter dodal, da iskreno čestita vsem, saj so dokazali, da zmorejo kljub izrednim razmeram. “Dokazali ste, da znate in zmorete. In ne le zmorete, temveč, da tudi blestite.”

“Izzivi pri opravljanju mature in izpitov, upoštevanje zdravstvenih priporočil, istočasna skrb za preprečevanje okužb in čimbolj nemoten izobraževalni proces, pri vsem naštetem ste pokazali izjemno stopnjo zrelosti, prilagodljivosti in predanosti.” je dijakinje in dijake nagovoril župan ter zaključil, da vsem skupaj želi prijetne in zaslužene počitnice, jeseni pa uspešno nadaljevanje šolanja.

Podelitev priznanj dijakinjam in dijakom:

Sprejema so se udeležile naslednje srednje šole: Gimnazija Slovenj Gradec, Srednja šola Slovenj Gradec in Muta (programi Gastronomske in hotelske storitve, Mizar, Trgovec, Predšolska vzgoja), Srednja zdravstvena šola Slovenj Gradec (program Bolničar – negovalec in program zdravstvena nega).

Iskrene čestitke vsem srednješolcem, njihovim profesorjem, mentorjem in staršem.

Preberite še: Najuspešnejši učenci in učenke prejeli priznanja slovenjgraške občine.