Search
Close this search box.

Danes na Prevaljah odpirajo šotorsko dogajanje s Poskočnimi muzikanti, na ogled razstava “Balkonsko cvetje na kmečkih gankih” in razstava koroških društev (VIDEO in FOTO)

Veselo dogajanje v okviru 33. Jesenskih srečanj na Prevaljah se nadaljuje tudi danes. Še posebej veselo in poskočno bo proti večeru, ko bodo šotorsko dogajanje z zabavnimi in glasbenimi prireditvami, ki bodo na Prevaljah trajale še vse do sobote, otvorili Poskočni muzikanti. Na plesišču se bodo prvi zavrteli upokojenci, saj je današnji dan posvečen ravno njim. Od danes naprej pa si lahko v prostorih KGZ Prevalje ogledate tudi razstavo balkonskega cvetja, ki so jo pripravile članice DK Mežiške doline.

FOTOGALERIJA: Del razstave “Balkonsko cvetje na kmečkih gankih”, ki je na ogled v sejni sobi KGZ Prevalje, in sicer danes od 16.00 do 18.00 ter jutri od 9.00 do 17.00.

Društvo kmetic Mežiške doline letos praznuje že 26 uspešnih let delovanja. Z več kot 300 članicami iz celotne Mežiške doline, je to eno izmed večjih in hkrati tudi najbolj aktivnih društev na tem območju. S povezovanjem prebivalcev Mežiške doline želijo članice prispevati k razvoju podeželja, obstoju kmečkih družin, celotnega podeželskega prostora, k ohranitvi kulturne dediščine, gastronomske dediščine in k ohranjanju poseljenosti našega podeželja. Znotraj društva že od leta 2000 deluje tudi ženski pevski zbor “Vesele kmetice”, ki zadnja leta uspešno prepeva pod vodstvom Mojce Obretan.

Preberite tudi: V Slovenj Gradcu bodo izbrali mlado kmetico in mladega gospodarja 2019. Med tekmovalci tudi trije Korošci

V okviru Jesenskih srečanj pa vsako leto pripravijo tudi razstavo na določeno temo, povezano z življenjem, delom in prostim časom na kmetiji, gradivo pa so nato podarile v izobraževalne namene osnovnim šolam in vrtcem. Izjema je bila le lanska razstava, ki je bila posvečena delovanju društva v zadnjih 25. letih in prvič na ogled v Družbenem domu. Kot zanimivost gre omenit, da je bila njihova razstava v preteklih letih tudi potujoča, z njo so gostovale na različnih šolah in v vrtcih po Mežiški dolini.

VIDEO: Danes na Prevaljah odpirajo šotorsko dogajanje s Poskočnimi muzikanti. Dejan Krajnc pravi, da bo “gavda”, pa tudi če sredi tedna …

Poskočni muzikanti

Ta četrtek odpiramo dogajanje v šotoru s Poskočni muzikanti. Dejan Krajnc pravi, da bo žurka, pa tudi če je sredi tedna … 😀 Se strinjamo!

Objavil/a Jesenska srečanja na Prevaljah dne Ponedeljek, 09. september 2019

S prireditvami v šotoru začnejo na Prevaljah danes, 12. 9. 2019, ko bodo šotorsko dogajanje na srečanju invalidov, upokojencev in vseh ostalih, otvorili Poskočni muzikanti, ki so pred dnevi, skupaj s Tilnom Lotričem posneli tudi novo balado, z naslovom Upam, da si srečna, o kateri si lahko več preberete TUKAJ.
Včeraj, ko je na Prevaljah potekal Dan zdravja in solidarnosti, si je razstavo klekljaric ogledal tudi župan dr. Matic Tasič

Naj opomnim, da je ravno te dni v okviru 33. Jesenskih srečanj na Prevaljah, v Grošljevi galeriji Družbenega doma, na ogled razstava koroških društev, in sicer si jo lahko ogledate še do 15. 9. 2019. Na njej pa najdete tudi izdelke Društva klekljaric Koroške, ki letos obeležuje tudi 15 let delovanja, o čemer si lahko več preberete TUKAJ in so pred dnevi iz rok ministra za kulturo prejele listino o vpisu na Unescov Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva, o čemer smo poročali TUKAJ.

FOTOGALERIJA: Razstava koroških društev v Grošljevi galeriji Družbenega doma na Prevaljah.

Celoten program 33. Jesenskih srečanj najdete TUKAJ.

Dogodki