Search
Close this search box.

Dan zdravja in solidarnosti na Prevaljah navdušil vse generacije (FOTO)

Na Prevaljah so danes, 11. 9. 2019, v okviru 33. Jesenskih srečanj pripravili Dan zdravja in solidarnosti.

Občina Prevalje je tudi tokrat v sodelovanju z Zdravstvenim domom Ravne na Koroškem, NIJZ OE Ravne na Koroškem, Društvom diabetikov Mežiške doline in Strokovnim društvom medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenj Gradec, v okviru prireditve poskrbela za številne dejavnosti, ki so zajemale preventivne programe, s katerimi lahko poskrbimo za boljše zdravje in počutje ter na ta način naredimo tudi nekaj zase.

Na stojnicah pa so se predstavljala tudi različna društva in organizacije, med drugim Dom starejših na Fari, Društvo Altra, Društvo srčnih bolnikov – Koronarni klub Mežiške doline, Župnijska Karitas Prevalje, seznanili smo se lahko s programom SVIT, pilotnim projektom dolgotrajne oskrbe in projektom človek.

Najmlajši so bili navdušeni nad izdelovanjem vetrnic, z veseljem pa so se posladkali tudi s piškoti, telovadili, šolarji pa za dober namen, preprečevanje samomora, tudi kolesarili. Številni obiskovalci pa so izkoristiti tudi možnost brezplačne analize sestave telesne mase z vrhunsko opremo in si izmerili vrednost sladkorja v krvi … Prireditve pa sta se udeležila tudi župan dr. Matic Tasič in podžupan Boštjan Gorenšek.

S tem pa dogajanja v okviru prireditve namenjen zdravemu načinu življenja in preventivnim ukrepom ni konec. V popoldanskih urah, ob 16.00, vas organizatorji vabijo v poročno dvorano Občine Prevalje, kjer bo potekalo predavanje na temo, Dobro zame, dobro za okolje, kjer boste zvedeli, kako lahko okolju prijaznejši način življenja krepi naše zdravje in zdravje naših otrok. Predavanje bo vodil dr. Dejan Meh Savić, zaposlen v Greenpeace Srednja in Vzhodna Evropa.

Celoten program 33. Jesenskih srečanj anjdete TUKAJ.

Dogodki