Search
Close this search box.

33. Jesenska srečanja na Prevaljah: Festival športa, zabave in kulture za vse generacije napoveduje številne prireditve in pestro dogajanje (VIDEO)

Občina Prevalje vabi med 6. in 15. septembrom na že tradicionalna 33. Jesenska srečanja, ki so jih na Prevaljah tudi letos pripravili v sodelovanju z različnimi društvi in gostinskimi ponudniki ter soorganizatorjem, podjetjem Vabo. Na številnih prireditvah pričakujejo več kot 30.000 obiskovalcev, želijo si, da jim bo na roke šlo tudi vreme, hkrati pa so prepričani, da so z dobro izbiro glasbenih izvajalcev, pestrim naborom različnih prireditev tudi letos poskrbeli za vse okuse.

Jutri se na Prevaljah začenjajo že 33. Jesenska srečanja. Letošnji festival športa, zabave in kulture za vse generacije, kot ga radi poimenujejo na Prevaljah, so nam včeraj na novinarski konferenci predstavili župan dr. Matic Tasič, podžupan Boštjan Gorenšek in predstavnica podjetja Vabo Ines Bule, s katerim občina uspešno sodeluje že dvajset let.

Župan je v uvodnem delu med drugim dejal, da je pot do uspeha celoletno delo in preudarno načrtovanje vsake prireditvi. “S pripravo na naslednja Jesenska srečanja začnemo že dva dni po končanih srečanjih. Da lahko pripravimo kvalitetne prireditve, dober program moramo vložiti veliko truda in časa, kar se je v vseh teh letih izkazalo kot ključ do uspeha. Do takšnih rezultatov ne bi prišli, če bi začeli delati le kakšen dan pred začetkom srečanj. Potrebno pa je izpostaviti tudi številna društva, podjetja in različne organizacije ter posameznike, ki v ospredju niso vidni, ampak hkrati zelo veliko doprinesejo k uspešni izvedbi naših Jesenskih srečanj, je pojasnil Tasič..

VIDEO: 33. Jesenska srečanja na Prevaljah – izjava dr. Matica Tasiča

[aiovg_video id=94344]

Kot je dejal župan, so v program vključili najbolj aktualne dogodke, glasbene skupine, izvajalce …, tiste, ki ta trenutek najbolj pritegnejo poslušalce. “Ljudem damo to, kar radi delajo, v čemer uživajo in kar radi poslušajo.”

Nekatere prireditve so se v okviru spremljevalnega programa že odvile, med drugimi tudi Krejanov memorial, o katerem si lahko več preberete TUKAJ. Nekaj prireditev pa bo zaokrožilo mesec september, ki bo glede na napovedi organizatorjev letos še posebej pester. Kot je pojasnil župan, vseh prireditev in dogodkov ni možno izvesti v zgolj enem tednu, zato so nekatere vključene v program 33. Jesenskih srečanj kot spremljevalne in so bile na sporedu že v preteklih dneh, nekaj jih bo pa še konec septembra, in sicer Razstava koroških društev, ki bo na ogled od 6. do 15. 9. 2019 v Grošljevi galeriji Družbenega doma, Turnir v taroku, ki bo pri Brančurniku 21. 9. 2019, v družbenem domu bo 28. 9. 2019 že 10. srečanje Pesem in ples nas povezujeta ..

Izvedeli smo tudi, da bodo za letošnja srečanja na Prevaljah iz občinskega proračuna namenili 4.000 evrov, stroški vseh prireditev in dogodkov pa se gibljejo okoli 70.000 evrov. Razliko pokrije podjetje Vabo ter številna podjetja s sponzorskimi sredstvi in donacijami. Zelo veliko pa je tudi prostovoljnega dela, brez katerega srečanj na Prevaljah ne bi bilo.

Preberite tudi: Obvestilo! Popolna zapora nekaterih cest in parkirišč na Prevaljah

Pri tem naj še omenimo, da so vse prireditve, razen dveh, za vse obiskovalce brezplačne. Vstopnice je potrebno kupiti le za koncert Petara Graša in Kvatropircev ter za gledališko igro Menopavza. Vstopnice so še na voljo. Organizatorji pa opozarjajo, da je njihovo število omejeno, zato si svojo vstopnico zagotovite čimprej. 

Vstopnice lahko kupite na naslednjih prodajnih mestih:

  • Kuf’r pub // Hotel Slovenj Gradec (Slovenj Gradec),
  • Cvetličarna Iksija (Prevalje),
  • KOMA bar (Ravne na Koroškem, Slovenj Gradec),
  • Cvetličarna Peruš (Dravograd).

Naj vas še enkrat spomnimo, da si lahko z malo sreče zagotovite tudi brezplačni vstopnici za veliki koncert. Z uspešnim koroškim podjetje G-team, bomo namreč nekomu od naših bralcev podarili dve brezplačni vstopnici za koncert Petara Graša in Kvatropircev, ki bodo nastopili konec tedna na Prevaljah. Poleg dveh brezplačnih vstopnic pa bomo nekomu podarili tudi unikatne hišne copate za vso družino podjetja G-team, podjetja, »kjer ima vsak šiv svojo zgodbo«. Več si preberite TUKAJ.

VIDEO: Predstavnica podjetja Vabo – Ines Bule o šotorskem in glasbenem dogajanju na Prevaljah

[aiovg_video id=94349]

Ines Bule je med drugim povedala, da so letos na Prevalje spet povabili same vrhunske glasbene izvajalce, ki bodo s svojimi nastopi zagotovo poskrbeli za vse okuse. Letos vas bodo greli domači zvoki Lojzeta Slaka, ki jih bo izvajal Koncertni ansambel Slakove glasbe, ter glasba odličnih Poskočnih muzikantov, Kvatropircev in Modrijanov, za romantične sladokusce bodo poskrbeli Jan Plestenjak, Luka Basi in Petar Grašo, za vroče pete pa Sezuti mački, Jelena Rozga in Challe Salle. Živahni pa ne bodo le večeri, temveč tudi dogajanja čez dan, ko se bodo zvrstile številne kulturne, športne in izobraževalne prireditve, namenjene vsem generacijam.

S prireditvami v šotoru začnejo na Prevaljah naslednji četrtek, 12. 9. 2019, ko bodo šotorsko dogajanje na srečanju invalidov, upokojencev in vseh ostalih, otvorili Poskočni muzikanti, ki so pred dnevi, skupaj s Tilnom Lotričem posneli tudi novo balado, z naslovom Upam, da si srečna, o kateri si lahko več preberete TUKAJ.

V okviru Jesenskih srečanj pa se nekatere prireditve odvijajo tudi na Lešah, in sicer bodo letos prvič organizirali nogometni turnir za pokal Pravljične vasi Leše, seveda pa je na Lešah že vse pripravljeno tudi za prireditev Pravljična vas Leše, ki ima letos kar nekaj novosti, organizatorji pa tudi tokrat pričakujejo več kot 2.500 obiskovalcev.

VIDEO: Boštjan Gorenšek o prireditvi Pravljična vas Leše.

[aiovg_video id=94362]

Petek, 6. 9. 2019

  • Predstavitev tradicionalnega karateja – predstavitev borilnih veščin (Mala telovadnica OŠ Prevalje od 18.30 do 20.30
  • Košarkarske igre (otroci od 6. do 12. leta), Igrišče za OŠ Prevalje, ob 17.30
  • Otvoritveni koncert JESENSKIH SREČANJ – Večer glasbe Lojzeta Slaka, Družbeni dom na Prevaljah, ob 18.00, VSTOPNINE NI
  • 19. obletnica lokala Kelt Pub; Rock & Roll Party, Kelt Pub – terasa, ob 20.30

Sobota, 7. 9. 2019

  • Predstavitev tradicionalnega karateja – predstavitev borilnih veščin (Mala telovadnica OŠ Prevalje, od 10.00 do 12.00
  • Uradna otvoritev: Herkul Gym, bivša Paloma Prevalje, od 10.00 naprej (več o otvoritvi najdete TUKAJ.
  • Tradicionalno srečanje Prevaljčanov na Uršlji gori. Ob 100-letnici planinskega društva Prevalje bo v soboto na Uršlji gori potekalo srečanje Prevaljčanov in vseh koroških planincev. Slavnostni govornik bo Dragomir Benko, kulturni program pa bodo sooblikovali dijaki Gimnazije Ravne na Koroškem in učenci OŠ Prevalje, zapel pa bo tudi Koroški oktet. Za vse, ki se na goro ne morete podati peš, bo organiziran tudi prevoz. Sveta maša je ob 11.00, praznovanje pa ob 12.00.
  • Dan dalmatinske kuhinje s kvintetom Ajda od 14.00 in od 16.00 dalje druženje ob zvokih kitare, Gostilna Krištan – Sonjak, od 12.00 naprej
  • Druženje in rolkanje v skate parku Ugasle peči, Športni park Ugasle peči, ob 13.00
  • Dobrodelni tek, Stadion in Športni park Ugasle peči ,od 14.00 do 17.00
  • Mednarodni pikado turnir, Kelt Pub – terasa, ob 16.00 ODPADE!
  • Nogometna tekma NK Korotan proti NK Ljutomer, Športni park Ugasle peči, ob 18.00
  • 12. astronomski večer na Šentanelu, Športno igrišče pri kapelici – Šentanel, ob 19.00
  • PLAVA NOČ z Ansamblom Marka Gostenčnika in Milanom Kamnikom, Športni park Ugasle peči – GUŽVA BAR, PRESTAVLJENO NA 21. 9. 2019

Nedelja, 8. 9. 2019

  • Spretnostna vožnja, Športni park Ugasle peči, ob 10.00
  • Dober dan, sosed (srečanje pohodnikov na vrhu Volinjaka), Volinjak, ob 12.00
  • Veliki koncert: PETAR GRAŠO – KVATROPIRCI, Športna dvorana OŠ Prevalje, ob 19.00, VSTOPNICE SO V PREDPRODAJI PO 20 evrov. Več o koncertu najdete TUKAJ.
Kvatroprici

Kvatropirci so samo za vas posneli posebno video vabilo. Kaj vse vam želijo sporočiti, pa si oglejte TUKAJ ⤵️🦋🧡 Se vidimo to nedeljo v Športni dvorani Prevalje ob 19.00 uri, kjer bodo fantje nastopili skupaj s Petar Grašo.

Objavil/a Jesenska srečanja na Prevaljah dne Sreda, 04. september 2019

Ponedeljek, 9. 9. 2019

  • Košarkarski turnir trojk, Športna dvorana OŠ Prevalje, ob 16.00
  • Brezplačen tečaj oživljanja, Velika dvorana Družbenega doma, ob 17.30

Torek, 10. 9. 2019

  • Balinanje za pokal Jesenskih srečanj 2019, balinišče – športni park Ugasle peči, ob 8.00
  • Vaje civilne zaščite Prevalje, pri OŠ Prevalje, od 9.00 dalje
  • S pesmijo in prozo v jesen, Dom starejših Na Fari, ob 9.30
  • Rekreativni turnir mešanih ekip v odbojki, Športna dvorana OŠ Prevalje, ob 17.00
  • Srečanje v ljudski glasbi, plesu, pesmi in besedi, kozolec na Poljani, ob 18.00
  • Predstavitev tradicionalnega karateja – predstavitev borilnih veščin (Mala telovadnica OŠ Prevalje, od 18.30 do 20.30

Sreda, 11. 9. 2019

  • Kegljanje na vrvici za pokal Jesenskih srečanj 2019, pri Domu upokojencev Prevalje, ob 8.00
  • Pikado za pokal Jesenskih srečanj 2019, v Domu upokojencev Prevalje, ob 8.00
  • Dan zdravja in solidarnosti na parkirišču pred Druženim domom (v primeru slabega vremena se lokacija prestavi v Družbeni dom na Prevaljah), med 9.00 in 13.00 uro. 10 let programa SVIT; svetovanje, predstavitev SVIT info točke in programov za krepitev zdravja ter nagradni kviz “SVIT-a se mi”; Za zdrave zobe in zdrav nasmeh; zabavne in poučne aktivnosti z nagradnim kvizom za otroke; Analiza sestave telesne mase in meritve obsega pasu z razlago rezultatov in prehransko svetovanje – Seznanjanje s preprostimi priporočili in nasveti Evropskega kodeksa proti raku. Možen praktični preizkus na modelih, na kakšne spremembe moramo biti pozorni; Gibam se; strokovno vodena telesna vadba s trakovi za vse generacije; Gibalni poligon in ustvarjalne delavnice za vrtčevske otroke
  • Predavanje, Dobro zame, dobro za okolje – kako lahko okolju prijaznejši način življenja krepi naše zdravje in zdravje naših otrok, PREDAVATELJ: dr. Dejan Meh Savić, zaposlen v Greenpeace Srednja in Vzhodna Evropa. ob 16.00 v poročni dvorani Občine Prevalje
  • Kadetski turnir v odbojki za kadetinje in mladinke, Športna dvorana OŠ Prevalje, ob 18.00
  • Gledališka predstava Menopavza – HIT glasbena komedija o ženskah in spremembah!, Družbeni dom Prevalje, vstopnina 20 evrov, ob 19.00. “Menopavza” – poimenujmo jo, kar tudi je, dame! – skočila je iz omare in zdaj je v vsej svoji veličini na odru … Privablja veliko smeha iz občinstva, v katerem sedi- jo ženske poznavalke in … tudi moški! Ali govorimo o občutljivih letih? Kje pa!!! Štiri ženske v “fantastičnih” letih so na razprodaji damskega perila. Nič nimajo skupnega, razen čipkastega nedrčka IN: izgube spomina, navalov vročice, nočnega potenja, ne dovolj seksa, preveč seksa in … Saj veste! To je EDINA menopavza, ki jo imajo moški noro radi! V njej prepoznajo svoje žene, mame, sestre, prijate-ljice … Mladini pa bo naenkrat vse bolj jasno glede mam in babic.

Četrtek, 12. 9. 2019

  • Spominska svečanost, posvečena 11 padlim domačinom, pri obeležju na podružnični OŠ Holmec, ob 17.00
  • Srečanje upokojencev, Invalidov in vseh ostalih, šotor, ob 18.00
  • Zabava s Poskočnimi muzikanti, šotor, ob 19.00

Petek, 13. 9. 2019

  • Predstavitev tradicionalnega karateja – predstavitev borilnih veščin (Mala telovadnica OŠ Prevalje, od 18.30 do 20.30
  • Srečelov, Center Prevalj in šotor, ob 8.00
  • Tekmovanje v kuhanju jedi na žlico (Prijave ekip: Denis – 041 268 838), Kelt Pub – terasa, ob 9.00
  • Razstava “Balkonsko cvetje na kmečkih gankih”, Sejna soba KGZ Prevalje, od 9.00 do 17.00
  • Promocija jedi z žara, Gostišče Škufca, od 10.00 naprej
  • Pestra ponudba jedi na semanji dan – vabljeni na zabavo s harmonikarjem, Gostilna Rifel, jedi na žlico: srnjakov golaž, bograč, pasulj; jedi z žara in ražnja: odojek, rolada, pečene krače … od 10.00 naprej
  • Šotorsko dogajanje: lovski golaž, jedi z žara na oglje – odojkova rolada mojstra Klajića, od 10.00 naprej
  • Dalmatinsko popoldne s Klapo LEUT iz Zadra, šotor, od 15.00
  • Predstavitev Odbojkarskega kluba Prevalje, igrišče na stadionu Ugasle peči, ob 16.00
  • Duftov memorial v šahu, Gostilna Brančurnik, ob 17.00
  • V iskanju pravljične svetlobe (nočni pohod), Leše, ob 19.00
  • ZABAVA V ŠOTORU: CHALLE SALLE, MODRIJANI, JAN PLESTENJAK, DJ NEY

Sobota, 14. 9. 2019

  • Predstavitev tradicionalnega karateja – predstavitev borilnih veščin (Mala telovadnica OŠ Prevalje, od 10.00 do 12.00
  • 1. nogometni turnir za pokal Pravljične vasi Leše (U7 in U9), nogometno igrišče Leše, ob 9.00
  • Srečanje s stanovalci, svojci in zaposlenimi, Dom starejših Na Fari, ob 9.30
  • 8. festival “PRAVLJIČNA VAS LEŠE”, Leše, od 10.00 do 17.00
  • Merjenje sladkorja in holesterola v krvi, Leše, od 10.00 dalje
  • Gasilski popoldan – prikazi gašenja, uporaba gasilnikov, delavnice za otroke, prikazi reševanja iz višin, parkirišče pred Družbenim domom, ob 17.00
  • ZABAVA V ŠOTORU: JELENA ROZGA, LUKA BASI, SEZUTI MAČKI, DJ NEY, od 20.00 dalje

Nedelja, 15. 9. 2019

  • KMEČKI DAN – vabljeni na kosilo na Poljano, Poljana, od 11.00 naprej. Razstava ptic, kmečka tombola, zabava z ansamblom Labodi …
  • Štehvanje, Poljana, ob 16.00

Dogodki

Občina Prevalje vabi med 6. in 15. septembrom na že tradicionalna 33. Jesenska srečanja, ki so jih na Prevaljah tudi letos pripravili v sodelovanju z različnimi društvi in gostinskimi ponudniki ter soorganizatorjem, podjetjem Vabo. Na številnih prireditvah pričakujejo več kot 30.000 obiskovalcev, želijo si, da jim bo na roke šlo tudi vreme, hkrati pa so prepričani, da so z dobro izbiro glasbenih izvajalcev, pestrim naborom različnih prireditev tudi letos poskrbeli za vse okuse.