Search
Close this search box.

KGLU ponovno odprla vrata. Kaj so pripravili? (FOTO)

Po skoraj dvomesečnem začasnem zaprtju so včeraj ponovno odprli razstavne prostore Koroške galerije likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu in Galerijo Ravne.

O tem, da ekipa Koroške galerije likovnih umetnosti tudi med tem, ko so bila njihova vrata za obiskovalce zaprta, ni počivala, smo že poročali. Svojim obiskovalcem so želeli omogočiti dostop do aktualnih razstav tudi od doma, zato so pripravili prav poseben projekt, virtualno razstavo. Po njej se lahko sprehodite tukaj. V Galeriji Ravne pa si lahko še vedno ogledate razstavo koroškega umetnika Tadeja Vaukmana Ritual očiščevanja: nadaljevanje. Razstavo si bo mogoče ogledati do 18. maja 2020.

Tadej Vaukman.

V Slovenj Gradcu je trenutno na ogled stalna galerijska zbirka. Vse od 18. maja pa vse do 30. septembra 2020 si lahko ogledate razstavo ob 100-letnici rojstva akademskega slikarja Karla Pečka Pečkov Slovenj Gradec.

Karel Pečko: osnutek za stensko sliko.

Akademski slikar Karel Pečko je bil v drugi polovici 20. stoletja ena osrednjih osebnosti kulturnega življenja Slovenj Gradca. Omenjena razstava poleg njegove pomembne družbene vloge izpostavlja zgodnja dela njegovega slikarskega opusa, na katerih je upodabljal slovenjegraške motive, ter predstavlja Pečka kot pomembnega sooblikovalca javnega prostora z deli, s katerimi je zaznamoval podobo mesta, so pojasnili v galeriji.

Kaj še pripravljajo?

V Galeriji Ravne bo od 22. maja do 14. avgusta 2020 na ogled razstava Monike Plemen Metamorfoze.

Monika Plemen je lani prejela prvo nagrado natečaja Kluba koroških študentov “Koroška, kdo si?” in s tem razstavo v Galeriji Ravne. Na svoji prvi samostojni razstavi bo razstavila tri različne serije grafik: “Metamorfoze”, “Forma” in “Forma viva”.

Kdo pa je letošnja zmagovalka preverite tukaj.

Monika Plemen: litografija.

V sodelovanju z Mestno občino Slovenj Gradec pa pripravljajo tudi Natečaj za izvirno otroško likovno in literarno delo ter fotografijo, o katerem si lahko več preberete tukaj.

Koroška galerija likovnih umetnosti bo za posamezne obiskovalce odprta od torka do petka med 10:00 in 17:00 ter v soboto in nedeljo med 10:00 in 13:00 ter med 14:00 in 17:00

Galerija Ravne bo odprta v torek in petek med 14:00 in 18:00 ter v sredo in četrtek med 14:00 in 16:00. Vstop v Galerijo Ravne ostaja prost, stalno zbirko pa si v KGLU lahko brezplačno ogledate do 24. maja 2020.

Med obiskom njihovih razstav pa morate upoštevati navodila NIJZ, ki si jih lahko preberete tukaj.

VIR: KGLU

Dogodki