Search
Close this search box.

Razpisan je natečaj za izvirno otroško likovno in literarno delo ter fotografijo

Mestna občina Slovenj Gradec, v sodelovanju s Koroško galerijo likovnih umetnosti razpisuje natečaj za izvirno otroško likovno in literarno delo ter fotografijo 2020 (izviren otroški in mladinski prispevek). Rok za oddajo prispevkov je 30. junij 2020.

Natečaj za izvirno otroško likovno in literarno delo ter fotografijo že vrsto let razpisuje Mestna občina Slovenj Gradec – mesto Glasnik miru v sodelovanju s Koroško galerijo likovnih umetnosti. Je ena od aktivnosti, ki jih v mestu izvajajo v okviru članstva v Mednarodni organziaciji mest glasnikov miru, katere člani so od leta 1989. Organizatorji učiteljem sporočajo, da bodo veseli, če bo v času epidemeije koronavirusa med naloge učenja na daljavo uvrstili tudi ustvarjanje za njihov natečaj.

Ustvarjajte lahko na razpisane teme:

Rastlinski svet (ob mednarodnemu letu zdravja rastlin, ki ga ja razglasila Generalna skupščina Združenih narodov): Kako bi lahko ohranili rastline zdrave? Zakaj je pomembno, da jih ohranimo zdrave? Ali tzdi na vašem vrtu ali v bližnjem parku škodljivci napadjo rastline? S katerimi rastlinami se prehranjujejo gozdne živali?

Glasba nas povezuje (ob 160. obletnici rojstva skladatelja Huga Wolfa): Ali je pomembno ohranjati klasično glasbeno dediščino? Si že obiskal-a koncert klasične glasbe ali opere? Kako je bilo? Ali igraš kakšen glasbeni instrument? Morda ga igra kdo v tvoji družini ali tvoj prijatelj? Sodeluješ v pevskem zboru ali obiskuješ ure petja?

Gora nad nami (ob 100. obletnici rojstva akademskega slikarja Karla Pečka, ki je v svojem ustvarjanju najraje opazoval ter slikal Uršljo goro): Katera gora ali hrib te navdušuje? Kako se spreminja skozi letne čase? Kakšno je življenje na njej? Rad-a hodiš v hribe? Na kaj si pozoren-a v gorah?

Žirija bo izbor najboljših del naredila v mesecu juliju, razglasitev pa bo predvidoma 18. septembra 2020.

Rok za oddajo je 30. junij 2020.

Več o natečaju in pogojih sodelovanja si lahko preberete tukaj.

Preberite še: Znani nagrajenci 27. natečaja Otroške risbe (FOTO).

VIR: MOSG

Dogodki