Search
Close this search box.

KGLU predstavlja prvo virtualno razstavo

V času, ko so bile galerije po državi za obiskovalce zaprte je ekipa Koroške galerije likovnih umetnosti pripravila prav poseben projekt.

Povedali so: “eden večjih projektov v času izolacije je bilo snovanje virtualne galerije, s katero bi našim obiskovalkam in obiskovalcem omogočili dostop do aktualnih razstav tudi od doma.” ter dodali, da “z navdušenjem sporočamo, da je virtualna galerija odprta in vas vabimo na sprehod po naši prvi virtualni razstavi. “

Trenutno si lahko ogledate razstavo Ritual očiščevanja: nadaljevanje koroškega umetnika Tadeja Vaukmana, ki so jo v začetku februarja odprli v Galeriji Ravne. Pojasnili so, da je pred vstopom v galerijo na ogled video pozdrav umetnika, ob sprehodu po razstavnem prostoru pa so ob vsakem delu na voljo dodatne informacije.

Razstavo si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Virtualno galerijo je za KGLU postavil Dobran Laznik.

Kmalu pa bo v virtualni galeriji dostopna tudi stalna izbirka KGLU, kjer se boste lahko sprehodili med umetniškimi deli Jožeta Tisnikarja, Bogdana Borčića, Lojzeta Logarja in drugih.

Vrata Koroške galerije likovnih umetnosti in Galerije Ravne bodo zopet odprli 5. maja 2020, po nekoliko prilagojenem delovnem času in ob upoštevanju varnostnih navodil NIJZ.

KGLU bo za posamezne obiskovalce odprta od torka do petka med 10:00 in 17:00 ter v soboto in nedeljo med 10:00 in 13:00 ter med 14:00 in 17:00. Odpiralni čas Galerije Ravne ostaja nespremenjen.

Preberite še: Tadej Vaukman se bo z Ritualom očiščevanja predstavil v Galeriji Ravne.

Vir: KGLU

Dogodki