Znana je zmagovalka umetniškega natečaja “Koroška, kdo si?”

93776943_2888596264565708_7755355745545093120_o

Znana je zmagovalka natečaja“Koroška, kdo si?”, ki ga je Klub koroških študentov v sodelovanju s KMKC Kompleks in Galerijo Ravne, že drugič zapored organiziral.

Natečaj v ospredje postavlja koroške ustvarjalce in je manifestacija regije kot potenciala in priložnosti. “Namen natečaja je spodbuditi ustvarjanje mladih umetnikov v regiji in jim ponuditi priložnost, da svoje delo predstavijo v domačem okolju.” so ob objavljenem natečaju pojasnili iz Kluba koroških študentov.

Na umetniški natečaj se je prijavilo osem umetnikov: Sara Nuša Golob Grabner (fotografije), Tamara Kocmut (risbe), Anastazija Pirnat (slike in objekti), Nela Poberžnik (fotografije), Tisa Praprotnik (fotografije), Andrej Praznik (grafike in slike), Neža Skuk (fotografije) in Asja Temnikar (slike). Žirija je preučila vse prispele vloge in se po premisleku odločila za zmagovalko, ki prejme prvo nagrado. S samostojno razstavo v Galeriji Ravne se bo predstavila Anastazija Pirnat. Žirijo so sestavljali: Klementina Halej Jamnikar, Anže Šumah, Monika Plemen, Luiza Margan in Jernej Kožar.

Anastazija Pirnat opravlja magistrski študij na ALUO v Ljubljani. Med vsemi prijavitelji je pokazala največjo umetniško zrelost in vrhunsko slikarsko znanje. V delih, ki si jih je žirija lahko ogledala, so prepoznavna izhodišča za nadaljnji umetniški razvoj. Predvsem so žirijo prepričala najnovejša dela, na katerih odslikava majhne, na videz nepomembne dogodke iz družinskega življenja. Anastazija Pirnat je s subtilnim pristopom in senzibilnostjo med vsemi prijavitelji pokazala najtrdnejšo umetniško držo, ki je prepričala žirijo, da ji podeli prvo nagrado – samostojno razstavo v Galeriji Ravne v letu 2021.”

FOTO: Saša Nemec

VIR:KKŠ

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.