Search
Close this search box.

Župan Klugler čestital prvim prebivalcem ulice Karla Pečka

V Slovenj Gradcu so poimenovali novo ulico po akademskemu slikarju ter častnemu občanu Karlu Pečku.

Slovenj Gradec se je ob letošnji 100. obletnici rojstva akademskega slikarja Karla Pečka pokojnemu slikarju poklonil tudi tako, da je po njem poimenoval ulico. 

Slovenjgraški župan Tilen Klugler je ob tem povedal: “Po Karlu Pečku smo poimenovali novo ulico, ki nastaja v bližini doma starejših občanov in v kateri sta že dve večstanovanjski stavbi, poimenovani vili Homški park, v nadaljevanju pa nameravamo na tem območju zgraditi še kakšen večstanovanjski objekt in predvsem tudi varovana stanovanja.”

Prvim naslovnikom, prebivalcem ulice Karla Pečka, je župan čestital z željo, da bodo s ponosom zrli na svoj naslov stalnega prebivališča, v spomin na Karla Pečka. “Na našega profesorja pa bo odslej, ne le v kulturnem in družbenem, temveč tudi v urbanističnem in geodetskem smislu ostal zapisan vsem naslednjim rodovom prebivalk in prebivalcev Slovenj Gradca,” je dodal.

Ob letošnji okrogli obletnici Pečkovega rojstva je galerija maja letos na ogled postavila dokumentarno-umetniško razstavo Pečkov Slovenj Gradec, pri vhodu v galerijo je skupaj z občino na dan obletnice 29. septembra odkrila spominsko ploščo, izvedla pa je tudi več drugih projektov, povezanih s Pečkom.

Načrtov za v prihodnje pa je še več. Direktorica KGLU Andreja Hribernik je nedavno napovedala, da v sodelovanju in s podporo slovenjgraške občine načrtujejo prenovo Pečkovega ateljeja nad galerijo, ob ateljeju pa bi uredili rezidenčno stanovanje za gostovanja umetnikov z različnih področij.

Preberite še: Oglejte si Pečkov Slovenj Gradec, Odkritje spominske plošče ob 100-letnici rojstva akademskega slikarja Karla Pečka, Slovenj Gradec v Pečkovem duhu o prihodnosti in načrtih

VIR: STA, FB Tilen Klugler

Dogodki

V Slovenj Gradcu so poimenovali novo ulico po akademskemu slikarju ter častnemu občanu Karlu Pečku.