Search
Close this search box.

Živela ustvarjalnost!: po fotografski delavnici je na vrsti Alenka Seničar s tapiserijami (FOTO)

V okviru projekta Živela ustvarjalnost! so v prostorih društva raum AU v soboto, 6. julija 2019 otvorili razstavo Primoža Juvana, ki nas je s fotografijo popeljal v gozd, pripravili pa so tudi ustvarjalno delavnico. V petek, 26. 7. 2019 ob 18. uri pa bo otvoritev razstave tapiserij Alenke Seničar.

Kot smo že pisali so člani društva raum AU k projektu Živela ustvarjalnost, ki poteka že drugi mesec povabili domače ustvarjalce. Njihov namen je spodbujanje kreativnosti v vsakdanjem življenju, saj je le-ta primaren motivator in stimulant za odkrivanje novih idej in konceptov, s pomočjo katerih lahko soustvarjamo prosperozno okolje. Načinov kako biti ustvarjalen pa je vsaj toliko kot je ljudi, zato je organizacijska ekipa načrtno izbrala ustvarjalce, katerim je skupna ljubezen do kreativnosti, njihov izrazni medij pa je raznolik.

Otvoritev razstave Franca Denovnika Branka.

S projektom Živela ustvarjalnost! želijo člani društva raum AU približati fascinacijo in koristnost kreativnega v vsakdanjem življenju, ker je, kot pove predsednik društva Rado Poggi, prav kreativnost ena najpomembnejših človeških dejavnosti, miselnih sposobnosti in družbenega napredka. 

Obiskovalci so lahko na samih razstavah in kasneje še na ustvarjalnih delavnicah pobližje spoznali različne tehnike ter načine ustvarjanja. Jože Aberšek Aba se je predstavil s karikaturami, Franc Denovnik Branko je pokazal postopek izdelovanja ličnih maket in lepljenih in žganih slik (več si lahko preberete in pogledate TUKAJ), Primož Juvan nas je očaral z impresionističnimi fotografskimi upodobitvami (več o fotografijah, ki so nas popeljale v gozd si preberite TUKAJ), zdaj pa je na vrsti Alenka Seničar, ki se bo v petek predstavila s tapiserijami.

V sklopu projekta je bila na zadnji dan razstave, 22. 7. 2019, s pričetkom ob 11. uri ustvarjalna delavnica, kjer je Primož Juvan podrobneje predstavil način fotografiranja. Obiskovalci so spoznali Primožev način fotografiranja, pri čemer premika fotoaparat in dela posnetek na posnetek z namenom doseganja željnega efekta.

Ustvarjalna delavnica s Primožem Juvanom.

Delavnice se je poleg mladih PUM-ovcev, uporabnikov doma starostnikov in zainteresirane javnosti udeležila tudi podžupanja MO Slovenj Gradec Martina Šisernik, ki je na vprašanje, kaj pravi o projektu dejala: “Živela ustvarjalnost!” ter da je na delavnicah izvedela marsikaj novega.

Fotografije iz otvoritve razstave Primoža Juvana si lahko ogledate TUKAJ, kako je bilo na ustvarjalni delavnici pa v galeriji fotografij spodaj:

V hiši nekdanjega komunalnega podjetja, kjer ustvarjajo člani več kot desetih kulturnih društev, je v sklopu Živela ustvarjalnost! že drugi mesec zelo veselo.

V petek, 26. 7. 2019 ob 18. uri pa v prostorih društva raum AU pripravljajo razstavo Alenke Seničar, ki nas bo očarala s svojimi tapiserijami, katere lahko razumemo kot sinonim neusahljivega pretakanja življenja.

Člani društva raum AU in ustvarjalci vas prisrčno vabijo v prostore njihovega društva na Partizansko pot 12 v Slovenj Gradcu.

VIR: Urška Čerče