Živela ustvarjalnost!: V okviru razstave bo v Slovenj Gradcu potekala delavnica prikaz postopka pokrivanja strehe na primeru cimprače in jaslic (FOTO)

Foto: Kulurno društvo raum AU
V svoj svet kreativnosti nas je v sklopu projekta Živela ustvarjalnost! spustil Franc Denovnik Branko. Razstava bo v prostorih društva raum AU na ogled do 2. julija.

S projektom Živela ustvarjalnost! želijo člani društva raum AU približati fascinacijo in koristnost kreativnega v vsakdanjem življenju, ker je, kot uvodoma pove predsednik društva Rado Poggi, prav kreativnost ena najpomembnejših človeških dejavnosti, miselnih sposobnosti in družbenega napredka. 

Kot prvi se je v sklopu projekta predstavil karikaturist Jože Aberšek Aba, to nedeljo pa je svoje makete in izdelke iz lesa pokazal Franc Denovnik Branko. Izvedeli smo, da je začel z izdelovanjem maket prav v delavnici društva raum AU, na zdaj že stari društveni lokaciji.

Makete pa niso edina Brankova strast, skupaj s sostanovalci v slovenjgraškem zavetišču za brezdomce, izdeluje tudi klopi, mize, mini pohištvo, pove Poggi ter nadaljuje z razmislekom o sodelovanju občine z zavetiščem, v okviru manjših popravil.

Na otvoritvi prisoten podžupan MO Slovenj Gradec, dr. Peter Pungartnik, je bil ideji o sodelovanju naklonjen, še posebej navdušila pa ga je v les žgana maskota Vučko, saj ima nanjo zanimive spomine – kot mlad policist je namreč sodeloval pri varovanju na zimskih Olimpijskih igrah v Sarajevu, leta 1984.

Druga razstava v sklopu projekta Živela ustvarjalnost! bo na ogled do 2. 7. 2019.

Franc Denovnik Branko vas tekom desetdnevne razstave vabi še na delavnico, v sklopu katere bo v četrtek, 27. 6. 2019, med 11.00 in 13.00 uro prikazal postopek pokrivanja strehe na konkretnem primeru panonske hiše cimprače in jaslic. Prisrčno vabljeni v prostore društva raum AU, Partizanska pot 12, Slovenj Gradec.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila