Search
Close this search box.

Primož Juvan in Živela ustvarjalnost! v okviru razstave pripravljajo delavnico (FOTO)

V okviru projekta Živela ustvarjalnost! so v prostorih društva raum AU v soboto, 6. julija 2019 ob 18. uri otvorili razstavo Primoža Juvana, ki nas je s fotografijo popeljal v gozd, pripravili pa bodo tudi ustvarjalno delavnico.

Kot smo že pisali je namen projekta Živela ustvarjalnost!, s katerim so člani društva raum AU začeli v mesecu juniju, približati fascinacijo in koristnost kreativnega v vsakdanjem življenju. Pri projektu sodelujejo trije domači ustvarjalci – Jože Aberšek Aba, Franc Denovnik Branko in Primož Juvan ter mladi PUM-ovci, uporabniki Zavetišča za brezdomce in uporabniki Doma starostnikov. Vsem trem sodelujočim ustvarjalcem je skupna ljubezen do kreativnosti, pri čemer se izražajo vsak s svojim medijem.

V hiši nekdanjega komunalnega podjetja, kjer ustvarjajo člani več kot desetih kulturnih društev, je v sklopu Živela ustvarjalnost! že dober mesec zelo veselo.

Vodja projekta Rado Carlo Poggi je povedal, da je kreativnost odličen motivator in stimulant za odkrivanje novih idej in konceptov, s pomočjo katerih lahko soustvarjamo prosperozno okolje ter da pri projektu sodelujejo ustvarjalci, ki ustvarjajo skozi različne medije. Do zdaj so se nam predstavili trije ustvarjalci, predstavila pa se nam bo še Alenka Seničar z vezenino.

Širši javnosti se je najprej s karikaturami predstavil Jože Aberšek Aba, sledil mu je Franc Denovnik Branko, ki je na ogled postavil lične makete ter lepljene in žgane slike, o čemer smo že pisali in si lahko več preberete TUKAJ in TUKAJ.

Otvoritev razstave Primoža Juvana.

Na tretji razstavi v sklopu projekta Živela ustvarjalnost!, ki je bila v soboto, 6. 7. 2019, ob 18. uri v prostorih društva raum AU pa nas je v svoj svet kreativnosti popeljal Primož Juvan, ki nas je s fotografijo popeljal v gozd. “Fotografije so nastale v gozdu in sicer na malo drugačen način – pri fotografiranju premikam fotoaparat in delam posnetek na posnetek“, je povedal ustvarjalec Primož Juvan, katerega razstava bo na ogled do 22. julija.

Zadnji dan razstave, 22. 7. 2019, s pričetkom ob 11. uri pa vas ustvarjalec in člani društva vabijo še na ustvarjalno delavnico, kjer bo podrobneje predstavljen način fotografiranja.

V galeriji fotografij si poglejte kako je bilo na otvoritvi razstave:

VIR: Urška Čerče