Search
Close this search box.

Živela ustvarjalnost: tretji kreativec bo Primož Juvan, ki nas bo s fotografijo popeljal v gozd (FOTO)

V svoj svet kreativnosti nas je kot drugi v sklopu projekta Živela ustvarjalnost! spustil Franc Denovnik Branko. Razstavo, katero smo si lahko ogledali do 2. julija, sta pospremili dve ustvarjalni delavnici. Zdaj pa je na vrsti naslednji kreativec, ki se nam bo predstavil v soboto, 6. julija 2019 v prostorih društva raum AU. Ob 18. uri bo otvoritev razstave Primoža Juvana, ki nas bo s fotografijo popeljal v gozd.

Namen projekta Živela ustvarjalnost!, s katerim so člani društva raum AU začeli v mesecu juniju, je približati fascinacijo in koristnost kreativnega v vsakdanjem življenju. Pri projektu sodelujejo trije domači ustvarjalci – Jože Aberšek Aba, Franc Denovnik Branko in Primož Juvan ter mladi PUM-ovci, uporabniki Zavetišča za brezdomce in uporabniki Doma starostnikov.

V projektu sta se nam predstavila Jože Aberšek Aba z risbo, Franc Denovnik Branko z lesom, v soboto pa se nam bo predstavil še Primož Juvan s fotografijo. Vsem trem sodelujočim ustvarjalcem je skupna ljubezen do kreativnosti, pri čemer se izražajo vsak s svojim medijem.

Živela ustvarjalnost!

Predsednik društva in vodja projekta Rado Carlo Poggi je povedal, da poskušajo z obsežnejšim spektrom prikazane kreativnosti privabiti v hub, kot imenujejo stavbo bivše Komunale, ki pod eno streho združuje več kot deset kulturnih društev, širši krog potencialno zainteresiranih. Pravi, da je prav raznovrstnost ključna sestavina cvetočega družbenega razvoja.

Širši javnosti se je najprej s karikaturami predstavil Jože Aberšek Aba, sledil mu je Franc Denovnik Branko, ki je na ogled postavil lične makete ter lepljene in žgane slike, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

Delavnica Prikaz risanja z žganjem v les.

Na vrsti je še zadnja, tretja razstava v sklopu projekta Živela ustvarjalnost!, ki bo v soboto, 6. 7. 2019, ob 18. uri v prostorih društva raum AU. V svoj svet kreativnosti nas bo spustil Primož Juvan, ki nas bo s fotografijo popeljal v gozd.

V soboto bo otvoritev zadnje razstave domačih ustvarjalcev v sklopu projekta Živela umetnost!

Franc Denovnik Branko je tekom desetdnevne razstave pripravil še delavnico, v sklopu katere je v četrtek, 27. 6. 2019, med 11.00 in 13.00 uro prikazal postopek pokrivanja strehe na konkretnem primeru panonske hiše cimprače in jaslic. Na pobudo obiskovalcev maketarske delavnice, ki jo je izvedel pa je nato sledila še ena. V torek, 2. 7. 2019 med 11.00 in 13.00 je prikazal postopek risanja z žganjem v les.

Fotografije iz delavnice Prikaz risanja z žganjem v les si lahko pogledate v galeriji:

VIR: Urška Čerče

Dogodki