Search
Close this search box.

V slovenjgraški bolnici 9 novih okužb, na covid oddelku 26 bolnikov

Iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec so sporočili, da so v petek, 23. 10. 2020 med 86 vzorci potrdili prisotnost novega koronavirusa v 9 primerih.

Na COVID oddelku zdravijo 26 bolnikov, na intenzivni negi ni nobenega. V domačo oskrbo so odpustili 4 osebe, 1 je umrla, so še dodali.

Zaradi povečanja števila obolelih, se bo razširil COVID oddelek. V povezavi s tem bodo čez vikend preselili del internističnih ne-COVID bolnikov v izpraznjene prostore v staro kirurško stavbo.

Več preberite tukaj: V slovenjgraški bolnišnici kmalu skoraj podvojene kapacitete za bolnike s covidom-19

Za kritično bolne bolnike s covidom-19 imajo v bolnišnici na voljo dve izolacijski sobi, kjer jih stabilizirajo do premestitve v ustanove z že vzpostavljenimi intenzivnimi enotami za covidne bolnike. “Ko bo treba, pa bomo vzpostavili lastno intenzivno enoto s petimi posteljami,” je včeraj za STA strokovna direktorica slovenjgraške bolnišnice Jana Makuc.

Zaključena je tudi validacija hitrih antigenskih testov, ki se bodo v kliničnem delu začeli uporabljati ta vikend, so povedali v bolnici.

Včeraj pa so se s prošnjo obrnili tudi na študente univerzitetnega študijskega programa mikrobiologije ali laboratorijske medicine, da bi zaradi povečanih potreb po testiranju na novi koronavirus prek študentske napotnice prišli delati na bolnišnični oddelek za mikrobiologijo.

VIR: SBSG, STA

Dogodki

Iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec so sporočili, da so v petek, 23. 10. 2020 med 86 vzorci potrdili prisotnost novega koronavirusa v 9 primerih.