SB Slovenj Gradec k pomoči pozvala zdravnike koncesionarje iz regije in študente

Splošna bolnišnica Slovenj Gradec je danes v skladu z odredbo o začasnih ukrepih na področju organizacije zdravstvene dejavnosti vse koncesionarje za opravljanje javne zdravstvene službe na območju koroške regije pozvala, da se vključijo v njihovo delo. Prav tako je k sodelovanju pozvala študente.
bolnica slovenj gradec

“Na podlagi 3. člena Odredbe o začasnih ukrepih na področju organizacije zdravstvene dejavnosti zaradi zagotavljanja neodložljive zdravstvene obravnave pacientov (Uradnem listu RS, št. 142/2020) prosimo koncesionarje na območju Koroške regije za vključitev v delo SB Slovenj Gradec, kot izvajalca bolnišnične zdravstvene dejavnosti (specialistična ambulantna in hospitalna dejavnost ter zagotavljanje nujne medicinske pomoči v Urgentnem centru),” so sporočili iz SB Slovenj Gradec.

Kontaktna oseba v zvezi z opravljanjem dela in vključitvijo v delovni proces v SB Slovenj Gradec je strokovna direktorica dr. Jana Makuc, dr. med., univ. dipl. biol. (telefonska številka: 02 88 23 405, e-pošta: jana.makuc@sb-sg.si).

K sodelovanju pa so povabili tudi študente za pomoč na Oddelku za mikrobiologijo SB Slovenj Gradec, ki bodo lahko delo opravljali preko študentske napotnice.

Pri tem naj še spomnimo, da so v četrtek, 22. 10. 2020, v SB Slovenj Gradec med 92 testiranimi vzorci na prisotnost SARS-CoV-2 RNA potrdili 7 pozitivnih primerov. Rezultati poleg rednega testiranja bolnikov v Urgentnem centru vključujejo tudi nadaljevanje obširnega testiranja na več oddelkih v bolnišnici, o čemer smo že poročali TUKAJ.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.