V slovenjgraški bolnici potrdili sedem novih okužb, dve osebi sta umrli

V četrtek, 22. 10. 2020, so v SB Slovenj Gradec med 92 testiranimi vzorci na prisotnost SARS-CoV-2 RNA potrdili 7 pozitivnih primerov. Rezultati poleg rednega testiranja bolnikov v Urgentnem centru vključujejo tudi nadaljevanje obširnega testiranja na več oddelkih v bolnišnici.

Kot so sporočili iz bolnišnice, so med zaposlenimi 3 nove okužbe. V enem primeru gre za simptomatsko okužbo iz domačega okolja, v dveh primerih pa za okužbo brez simptomov pri nezdravstvenih delavcih (tu epidemiološka poizvedovanja še potekajo).

Na COVID oddelku trenutno zdravijo 25 oseb, 24 jih leži na navadnem oddelku, ena oseba pa potrebuje intenzivno zdravljenje. V domačo oskrbo so včeraj odpustili 6 oseb, 2 osebi pa sta umrli.

Poleg kapacitet na COVID oddelku zagotavljamo ločene postelje za oskrbo COVID-pozitivnih otrok in ginekološko – porodniških pacientk. Od danes so v uporabi tudi razširjeni prostori »sive cone« za oskrbo urgentnih bolnikov. Prosimo, upoštevajte priporočila – pomagajte nam, da bomo lahko mi pomagali vam,” so sklenili zapis objavljen na Facebook strani slovenjgraške bolnice.

Dogodki