Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu cena testiranja s hitrimi antigenskimi le 9 evrov in ne 12. To je razlog

Testiranje s hitrimi antigenskimi testi na covid-19 je z določenimi izjemami od danes plačljivo. Hitri testi še naprej ostajajo brezplačni za vse dejavnosti, kjer je testiranje obvezno.

Kot smo že poročali TUKAJ, se cene testiranja s hitrimi antigenskimi med izvajalci razlikujejo. Ponekod pa je možno plačilo le z bančno kartico, npr. v ZD Slovenj Gradec, kjer naj bi cena testa znašala 12 evrov, vendar so občani danes za test plačali 9 evrov, na kar je nas opozoril eden od udeležencev testiranja.

V ZD Slovenj Gradec smo preverili, zakaj nižja cena, kot pa je navedena na njihovi spletni strani. Direktorica doma Marjeta Vaupot nam je v telefonskem pogovoru pojasnila, da je takšna cena posledica tehničnih težav oziroma težav s programom, za kar se tudi opravičujejo in prosijo za razumevanje. Tako bodo testi po odpravi težav stali 12 evrov, kot je bilo objavljeno prvotno.

Pri tem naj spomnimo, da je vlada v petek spremenila uredbo o izvajanju presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb z novim koronavirusom, s čimer na novo določa dejavnosti, za katere bo tudi v prihodnje stroške hitrega antigenskega testiranja kril državni proračun.

Preberite tudi: Seznam novosti, ki bodo skladno z vladnimi odloki veljale od ponedeljka

Gre za zaposlene v zdravstvu, socialnovarstvenih zavodih, v vzgoji in izobraževanju in osebe, ki izvajajo storitve ali prodajo blaga, organizirajo prireditve in izvajajo vzgojo in izobraževanje na področju verske svobode.

Tako bo država stroške testiranja krila med drugim gostincem, prodajalcem, frizerjem, kozmetičarjem, zaposlenim v igralnicah in kongresnih dejavnostih, turističnih nastanitvah ter taksistom. Vsi ti se bodo morali testirati enkrat tedensko. Za testiranje je treba imeti s seboj potrdilo delodajalca o zaposlitvi v panogi, kjer stroške testiranja plača država.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
mitja
mitja
2 let nazaj

Nekdo se je prtožu, ker je plačal premal?

Dogodki

Testiranje s hitrimi antigenskimi testi na covid-19 je z določenimi izjemami od danes plačljivo. Hitri testi še naprej ostajajo brezplačni za vse dejavnosti, kjer je testiranje obvezno.