Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu samoplačniško testiranje le z bančno kartico. Razlike v cenah med izvajalci hitrega testiranja

Testiranje s hitrimi antigenskimi testi bo z določenimi izjemami od ponedeljka, 23. avgusta, plačljivo. Cene testiranja se med zdravstvenimi domovi razlikujejo, ponekod možno plačilo le z bančno kartico.

V Zdravstvenem domu Ljubljana bo cena testiranja 12 evrov, prav tako v ZD Slovenj Gradec, ZD Radlje ob Dravi in ZD Dravograd, v Mariboru dva evra manj. V Ljubljani in Slovenj Gradcu bo plačilo možno izključno z bančno kartico, na mestu testiranja, so sporočili iz ZD.

V ZD Slovenj Gradec so ob tem še dodali, da v primeru, da je plačnik podjetje je potrebno predhodno poslati naročilnico v Zdravstveni dom Slovenj Gradec.

Preberite tudi: V Slovenj Gradcu s septembrom testiranje na koronavirus spet na Ozarah

V Radljah bo testiranje potekalo v Zdravstvenem domu Radlje ob Dravi, kjer že izvajajo testiranja (na parkirišču za stavbo zdravstvenega doma). Na testiranje naj pridejo zdrave osebe. S seboj prinesejo zdravstveno kartico in osebni dokument. Naročiti se ni potrebno. Cena samoplačniškega testiranja s hitrim testom (HAT) znaša 12,00 €. Osebe z bolezenskimi znaki naj se obrnejo na svojega osebnega zdravnika za naročilo na testiranje.

Termini od 9.00 dalje so namenjeni izključno bolnim osebam oz. osebam z znaki okužb. Po opravljenem testiranju izdajo potrdilo v slovenskem, nemškem ali angleškem jeziku. Testiranje je namenjeno vsem občanom Občin Radlje ob Dravi, Muta, Vuzenica, Podvelka in Ribnica na Pohorju ter tudi ostalim, ki test potrebujejo. Vse dodatne informacije prejmete na št. 02/87 70 813 ali naslovu brisi@zd-radlje.si ob delovnikih od 12.00 do 13.00, so navedli v ZD Radlje ob Dravi.

Termini za testiranje s hitrimi antigenskimi testi (HAGT) od 23. 8. 2021 dalje v ZD Radlje ob Dravi

DAN:ČAS ODVZEMOV:                          
ponedeljek       od 5.30 do 9.00
torekod 7.00 do 9.00
sredaod 5.30 do 9.00
četrtekod 7.00 do 9.00
petekod 5.30 do 9.00

Na spletni strani ZD Dravograd pa so navedli, da cena testa znaša 12 eur. V primeru, da je plačnik testiranja delodajalec na to opozorite pred samo izvedbo testiranja, ter predložite naročilnico.

Kot so sporočili iz ZD Ljubljana, bo testiranje še naprej potekalo v mobilni enoti simulacijskega centra pred Mestno hišo, in sicer vsak delovnik od 8. do 14. ure. Potrdilo o izvidu hitrega testiranja bodo osebe prejele na mestu testiranja.

V organizaciji ZD Maribor bo samoplačniško testiranje s hitrimi antigenskimi testi potekalo ob sredah od 14. do 16. ure v zdravstveni postaji Pernica in kulturnem domu Dvorjane ter od 17. do 19 ure v zdravstveni postaji Starše. Ob četrtkih bo možno testiranje od 14. do 16. ure v Hiši vseh generacij Kungota in zdravstveni postaji Hoče ter od 17. do 19. ure v zdravstveni postaji Rače in v kulturnem domu Miklavž, ob petkih pa od 14. do 18. ure v zdravstveni postaji Ruše.

Da bodo hitri antigenski testi na novi koronavirus od ponedeljka brezplačni le še za določene skupine, za večino pa ne več, je vlada odločila 19. julija. V petek je minister za zdravje Janez Poklukar povedal, da bo državni proračun kril stroške hitrega testiranja le še za zaposlene v zdravstvu, socialnovarstvenih zavodih, v vzgoji in izobraževanju, vključno z visokim šolstvom, ter osebe, ki izvajajo storitve ali prodajo blaga, organizirajo prireditve in izvajajo vzgojo in izobraževanje na področju verske svobode.

Podatke za ZD Ravne na Koroškem še čakamo.

Vir: STA, splet

Testiranje s hitrimi antigenskimi testi bo z določenimi izjemami od ponedeljka, 23. avgusta, plačljivo. Cene testiranja se med zdravstvenimi domovi razlikujejo, ponekod možno plačilo le z bančno kartico.